Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Ασυνείδητος δολοφόνησε αρκούδα στα Τζουμέρκα...

Μια καφέ αρκούδα βρέθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών Άρτας δολοφονημένη στη θέση "Κερασούλα" της τοπικής κοινότητας Ράμιας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.


Οι υπάλληλοι έφτασαν εκεί το πρωί της Πέμπτης (14/7/11) μετά από καταγγελίες ντόπιων για την ύπαρξη της νεκρής αρκούδας.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο θήρας της Διεύθυνσης Δασών Άρτας, Κώστα Κατσούλα που έχει αναλάβει την υπόθεση, η δολοφονία έγινε πριν από περίπου δέκα μέρες, αφού το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη.
Η αρκούδα, μεσαίου μεγέθους ανήκει στο εξαιρετικά σπάνιο είδος της καφέ αρκούδας, πιθανώς πυροβολήθηκε σε άλλο σημείο και τραυματισμένη έφτασε και ξεψύχησε δίπλα στο δρόμο.

(ο υπεύθυνος θήρας μπροστά στο κουφάρι της νεκρής αρκούδας)

Χαρακτηριστικό είναι ότι ουδέποτε αναφέρθηκε ούτε δηλώθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, ζημιά από αρκούδα σε κοπάδια της περιοχής.

Το ανακριτικό τμήμα της Διεύθυνσης Δασών Άρτας, έχει πάρει καταθέσεις από μάρτυρες και έχει ήδη στείλει την υπόθεση στην Εισαγγελία Άρτας. Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση των στοιχείων και στην παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Η θανάτωση αρκούδας τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο χρόνων.

ΚΕΝΤΡΙ: Το διάβασα εδώ και σκέφτηκα τρία πράγματα:
1. Εάν ο δράστης ήταν κάποιος φτωχοδιάβολος που έπαιρνε το κρέας της αρκούδας για να ταΐσει την οικογένειά του, θα τον καταλάβαινα, γιατί δεν έχω το ανάστημα να καταδικάσω Αγιάννηδες...
2. Εάν ο δράστης ήταν ένας ξωμάχος, ένας βοσκός που πάλευε για να τα φέρει βόλτα και η αρκούδα ήταν απειλή για το βιός του, θα μπορούσα να του δώσω ένα σωρό ελαφρυντικά...
3. Τώρα τι;;;

1 σχόλιο:

  1. γιατί δεν έχω το ανάστημα να καταδικάσω Αγιάννηδες...

    πολύ όμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...