Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ Άρτας για το θέμα του Βούβαλου...

Είχα το πρωί δύο αναρτήσεις-αναδημοσιεύσεις από τον Αετό των Τζουμέρκων, για το νησί Βούβαλος του Αμβρακικού Κόλπου και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του, μπορείτε να τις δείτε εδώ και εδώ...
Μου στάλθηκε το εξής mail από τον Ανδρά Οικονόμου, με θέμα "Σχετικά με το νησί Βούβαλος και την ΝΕ ΠΑΣΟΚ"...
Διαβάστε το:

Αγαπητό Κεντρί.
Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού "Βούβαλος" στον Αμβρακικό Κόλπο, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ουδέποτε ασχολήθηκε, σε ανακοίνωσή της, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας.
Η αντιπαράθεση που υπήρξε τον Δεκέμβριο του 2008 με τον τότε Περιφερειάρχη της Ν.Δ. κο Πανοζάχο, αφορούσε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης όπου κατασκευαζόταν ο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας και τις καταγγελίες του ότι το ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής του κος Αργύρης είχε χαρίσει την έκταση αυτή στην Ιερά Μονή Βλαχέρνας (εννοούσε βέβαια την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Ηλιοβουνίου Πρέβεζας).
Σας στέλνω συνημμένα το σχετικό Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας τον Δεκέμβριο του 2008.
Σας ευχαριστώ, με εκτίμηση:
Ανδρέας Α. Οικονόμου
Πολιτικός Μηχανικός

Και το σχετικό Δελτίο Τύπου, που επισυνάπτει ο Ανδρέας Οικονόμου:





ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΑΡΤΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ «ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ» ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟΖΑΧΟ;

Τελικά η απάντηση του κου Πανοζάχου θέτει πολλά ερωτηματικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας. Χωρίς να απαντά επί της ουσίας παραδέχεται πλέον και ο ίδιος ότι η συγκεκριμένη έκταση διεκδικείται δικαστικά από το Ελληνικό Δημόσιο. Θα θέλαμε βέβαια να επισημάνουμε δυο σοβαρές ανακρίβειες του κου Πανοζάχου:
1η ανακρίβεια: Όταν ξεκίνησε το Εθνικό Κτηματολόγιο το 1999 στις αρχικές εγγραφές, η Ι.Μ.Π.Η.Η. ενέγραψε ως ιδιοκτησία της με την μορφή δάσους την παραπάνω έκταση παρά την ένσταση που άσκησε αμέσως το Ελληνικό Δημόσιο με ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, με κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ κε Πανοζάχο, σύμφωνα και με την Δ/νση Δασών. Πού βλέπετε την ολιγωρία και τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ; Κατά την πρώτη ανάρτηση τα τέσσερα δασοτεμάχια που αφορούν την αμφισβητούμενη ιδιοκτησία από την Ι.Μ.Π.Η.Η., αναφερόταν ως διεκδικούμενα. Κατά την δεύτερη ανάρτηση και την απόρριψη των ενστάσεων του Δημοσίου κατά της Ι.Μ.Π.Η.Η. από την δευτεροβάθμια επιτροπή, η παραπάνω έκταση (τα τέσσερα δασοτεμάχια) φαίνεται να ανήκουν στην κατοχή της Ι.Μ.Π.Η.Η. με κυριότητα 100%. Η διαδικασία του κτηματολογίου τελεσφόρησε προς τα τέλη του 2005 με κυβέρνηση της Ν.Δ. κε Πανοζάχο και όχι αρχές του 2004 όπως ισχυρίζεσθε.
2η ανακρίβεια: Αναφέρει ο κος Πανοζάχος ότι μόλις ανέλαβε καθήκοντα κατέθεσε αμέσως σχετική αγωγή. Λάθος, η αγωγή κατατέθηκε στις 27-07-2006, δηλαδή ενάμισι χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την Ν.Δ.

Τελικά κε Πανοζάχο μπορείτε να μας απαντήσετε σε τι συνίσταται η ολιγωρία και που είναι οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ;
Σας ξαναθέτουμε όμως τις τρεις ερωτήσεις που σας θέσαμε και περιμένουμε απάντηση.
1) Πότε το ΠΑΣΟΚ παραχώρησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Βλαχερνών (όπως χαρακτηριστικά και επίμονα δηλώνετε στο δελτίο τύπου από το γραφείο του Γ.Γ. Περιφέριας Ηπείρου) την περιοχή που κατασκευάζεται σήμερα ο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας; Πως είναι δυνατόν να έχει παραχωρήσει την συγκεκριμένη έκταση το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη να δηλώνετε ότι δεν υπάρχει ιδιοκτησιακό πρόβλημα; Σήμερα όμως με την απάντησή σας αυτοανερείσθε και παραδέχεσθε ότι η συγκεκριμένη έκταση διεκδικείται από το Ελληνικό Δημόσιο στα Πολιτικά Δικαστήρια. Σε τι συνίσταται η ολιγωρία και οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ κε Πανοζάχο;
2) Ας μας εξηγήσει ο κος Πανοζάχος ποιοι τρόποι υπάρχουν για να εγγράψει κάποιος ένα ακίνητο στο Εθνικό Κτηματολόγιο, που φέρεται ότι έχει στην κατοχή του και πως μπορεί κάποιος «υψηλά ιστάμενος» να παρέμβει για να επιτρέψει ή να απαγορέψει την αρχική εγγραφή; Μέθοδοι και πρακτικές που μπορεί να μας εξηγήσει ο κος Πανοζάχος, άγνωστες βέβαια αλλά υποκρύπτουν πρακτικές και λογικές περασμένων εποχών.
3) Το έργο του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τα Π.Ε.Π.Ηπείρου 2000 – 2006 με κόστος πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Δηλώθηκε στα τεχνικά δελτία που υποβλήθηκαν για την έγκριση κατασκευής του έργου ότι το οικόπεδο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Είναι σε όλους γνωστό όμως πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου αμφισβητείται από την Ι.Μ.Π.Η.Η. και η υπόθεση βρίσκεται στα Πολιτικά Δικαστήρια με το Εθνικό Κτηματολόγιο να έχει απορρίψει την ένσταση του Ελληνικού Δημοσίου, (η δευτεροβάθμια επιτροπή απεφάνθη ότι η αμφισβητούμενη έκταση ανήκει στην κατοχή της Ι.Μ.Π.Η.Η. με κυριότητα 100%). Στην περίπτωση, την οποία απευχόμαστε, τα Πολιτικά Δικαστήρια δικαιώσουν την Ι.Μ.Π.Η.Η., ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα»; Γιατί η Ι.Μ.Π.Η.Η. είναι σίγουρο ότι θα ζητήσει αποζημίωση ή προγραμματική σύμβαση με το αντίστοιχο οικονομικό αντίτιμο από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου ή ακόμη και έξωση. Οι συνέπειες λοιπόν, όπως και οι ευθύνες θα είναι τεράστιες, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό.
Ίσως λοιπόν να προβλέπει ο κος Πανοζάχος ότι οι πιθανότητες δικαίωσης της Ι.Μ.Π.Η.Η. στα Πολιτικά Δικαστήρια είναι σοβαρότατες και προσπαθεί από τώρα να αποδείξει ότι είναι άμοιρος ευθυνών, αυτός και η πολιτική του, χρησιμοποιώντας την γνωστή τακτική «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ» ή «η εποχή ΠΑΣΟΚ». Έλεος!

18-12-2008

Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας

ΚΕΝΤΡΙ: Τι ωραίες εποχές μας θύμισε ο φίλος Αντρέας, τότε που ο πρωθυπουργικός καρντάσης, ο Πανοζάχος, ήταν ο αδιαφιλονίκητος Περιφερειάρχης πασών των Ηπειρωτών!!!
Τώρα, εγώ ο ΚΕΝΤΡΙς δεν μορώ να πάρω θέση για το ποιος έχει δίκιο, γιατί δεν το γνωρίζω καλά τι θέμα, γιαυτό και αρκούμαι στις αναδημοσιεύσεις, αλλά γνωρίζοντας τον Πανοζάχο και τις Αρτινές του... άκρες, θα έλεγα πως μάλλον προς τον Αντρέα γέρνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...