Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Πέρασαν νύχτα τροπολογία για επιβολή ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό!!!

Ελπίζω να μην είναι αλήθεια, ελπίζω να έγινε παρεξήγηση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι έτσι είναι...
Δείτε τι διάβασα:



«Νύχτα» πέρασε στη Βουλή τροπολογία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου, στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου με την οποία προβλέπεται η επιβολή 13% ΦΠΑ και στο αγροτικό νερό!!!
Για την ακρίβεια, με 38 αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε το βράδυ της 20ης Ιουλίου ο αναπληρωτής Υπουργός, σε ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα
Συγκεκριμένα, «επιβάλλεται ΦΠΑ 13% στην παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και αποχέτευσης από τους δήμους ή συνδέσμους αυτών, χωρίς να μεσολαβούν δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και στις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων -ΟΕΒ, Ειδικοί Οργανισμοί ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ- στα μέλη τους για την παροχή αρδευτικού ύδατος και τις λοιπές παροχές που συνδέονται με αυτή».
Όπως καταλαβαίνουνε όλοι, η απόφαση αυτή επιβαρύνει πάρα πολύ τους αγρότες, μειώνοντας κι άλλο το εισόδημά τους, ενώ οι αλλαγές μπαίνουνε μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου και περιλαμβάνουν επιβαρύνσεις ΦΠΑ στους αγρότες για την άρδευση και τις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλονται από Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, που μέχρι σήμερα απαλλασσόταν από το φόρο.


Φαντάζεστε τι επιβάρυνση είναι αυτή για τους παραγωγούς, που ήδη βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, αλλά και τι επιβάρυνση θα υπάρξει στην τελική τιμή των προϊόντων...
Κι άλλο νερό στον μύλο της ακρίβειας κι αυτή τη φορά θα έχει και καπέλο!!!
Εκτός κι αν είναι κόλπο: Δεν τους δίνουν την επιστροφή ΦΠΑ, τους βάζουνε ΦΠΑ, τους λένε να κάνουνε συμψηφισμό κι έτσι έρχεται μία η άλλη, κρατάει η σοσιαλιστάρα, ο Παντελής Οικονόμου τα λεφτά που έπρεπε να δώσει κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...