Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σώστε τον Αμβρακικό...

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
7ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Με πρωτεργάτες τους ίδιους τους αθλητές διοργανώνεται και φέτος ο 7ος διάπλους του Αμβρακικού Κόλπου με την οικονομική συνδρομή του Δ. Αρταίων και τη βοήθεια των Ενεργών Πολιτών Περιοχής Αμβρακικού.
Ψυχή και αυτής της διοργάνωσης ο Γιώργος Τσαφούλης που ξεκίνησε μόνος του το 2005 και στη συνέχεια πλαισιώθηκε και απο άλλους κολυμβητές που αγαπούν τον Αμβρακικό, προσπαθώντας κάθε χρόνο να περάσουν το μήνυμα της σωτηρίας του.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής να συνδράμουν με την παρουσία τους τους κολυμβητές την Κυριακή 31 Ιουλίου με πιθανή ώρα άφιξης των πρώτων κολυμβητών οι οποίοι θα κολυμβήσουν απόσταση 11 χιλιομέτρων από την Βόνιτσα ως το λιμάνι της Κορωνησίας περίπου 11.00 με 11.30 και τελικές αφίξεις γύρω στις 12.30 με 13.00 το μεσημέρι.
Οσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον 7ο διάπλου μπορούν να απευθύνονται στον κον Τσαφούλη τηλ. 2681041482.
Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση και τις δύο Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις να μη κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους γιατί φέρουν ακέραια την ευθύνη για την περιβαλλοντική υποβάθμιση του Αμβρακικού και πρέπει να υιοθετήσουν τις μελέτες και τα αποτελέσματα των ημερίδων των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Πατρών και να λάβουν άμεσα μέτρα για την απορρύπανση και εξυγείανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος με πρώτα την άμεση απομάκρυνση ΟΛΩΝ των θαλάσσιων ιχθυοκαλλιεργειών απο τον Αμβρακικό Κόλπο αλλά και των δεξαμενών καυσίμων από την Αμφιλοχία που αποτελούν μιά βραδυφλεγή βόμβα για το οικοσύστημά του.

ΚΕΝΤΡΙ: Για όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, να γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα είναι:
Στις 6:30 το πρωί, αναχώρηση των κολυμβητών από την Σαλαώρα για να πάνε στη Βόνιτσα και στις 7:30 εκκίνηση των αθλητών και των συνοδευτικών βαρκών με κατάληξη στη Κορωνησία.
Η διάρκεια του διάπλου είναι περίπου 5 ώρες.
Πάρτε λοιπόν τηλέφωνο τον Γιώργο Τσαφούλη (2681041482.) και καλό κολύμπι...
Και μην ξεχνάτε: Και ο φετινός διάπλους έχει σαν στόχο, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, τη μεταφορά του μηνύματος «Σώστε τον Αμβρακικό»...

1 σχόλιο:

  1. να γίνει Ναυτικός Όμιλος Άρτας με έδρα τη Σαλαώρα.
    να γίνει αλιευτικό καταφύγιο σύγχρονων σκαφών και ο εξωραισμός της τάφρου στη Σαλώρα.
    να λειτουργεί καθημερινά το κέντρο πληροφόρησης Σαλαώρας
    να επανδρωθεί και να λειτουργήσει ο λιμενικός σταθμός για το νομό Άρτας που ψηφίστηκε από το 2007 (ας επανδρωθεί με μετατάξεις υπαλλήλων από τους οργανισμούς που θα κλείσουν αρχής γενομένης από τον Αύγουστο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...