Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Αδιαχώρητο στην ημερίδα για ασφαλές σερφάρισμα στο Internet...

Από την Γ.Α.Δ.Η. πήρα το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο.



Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη απήχηση του κοινού πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (25.07.2011) η Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων.
Η Ημερίδα, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, φιλοξενήθηκε και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας έχοντας ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τη δύναμη του διαδικτύου καθώς και να τους ευαισθητοποιήσει, μέσα από τη διαδραστική τους συμμετοχή, ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.
Στην ημερίδα παρευρέθησαν εκπρόσωποι της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου και των τοπικών φορέων, πλήθος κόσμου και προσκεκλημένων, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, Ταξίαρχος Νικόλαος Βάντζος.


Κατά την διάρκεια της Ημερίδας ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του αναφέρθηκαν:
• Στα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών και στη σωστή χρήση του διαδικτύου.
• Στο επιβλαβές περιεχόμενο- συμπεριφορά στο διαδίκτυο.
• Στα είδη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
• Στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψηφιακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων από on-line παράνομο περιεχόμενο και στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.
• Στα συμπτώματα εξάρτησης των παιδιών από το διαδίκτυο και στα εργαλεία γονικού ελέγχου για τη διαδικτυακή τους προστασία.
• Στη δράση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και σε περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της λειτουργία της.

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με την κατάθεση θέσεων και ερωτήσεων από το κοινό προς τους εισηγητές. Η ημερίδα αυτή επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων στην Περιφέρεια και αποτέλεσε εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του διαδικτύου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών, που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητας μας.
Με την ολοκλήρωση της Ημερίδας έγινε κλήρωση ενός ηλεκτρονικού «μετεωρολογικού σταθμού», μοιράστηκε εξειδικευμένο έντυπο υλικό και χορηγήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους απάντησαν σε ερωτηματολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...