Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Θα καθαρίσουνε και το άβατο της Άρτας;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αποδοχή πίστωσης Πολιτικής Προστασίας από το ΥΠΕΣΔΔΑ (πυροπροστασία), αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2011. Το ύψος της επιχορήγησης προς το Δήμο Αρταίων ανήλθε στο ποσό των 57.613€. Το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τις εκτιμήσεις της Υπηρεσίας του Δήμου στις εξής δράσεις και έργα:

Α. Την πρόσληψη τριών (3) δασοφυλάκων για ένα δίμηνο με σκοπό τον έλεγχο, τον εντοπισμό αναφλέξεων, την αποτροπή εμπρησμών και την αποφυγή της αλόγιστης ρίψης μπαζών στο περιαστικό Δάσος.

Β. Την κοπή χόρτων και καθαρισμού του περιαστικού δάσους, παραποτάμιας ζώνης, αγροτικών δρόμων αλλά και οικοπέδων. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας είναι, η αποψίλωση των χόρτων κατά μήκος των δασικών δρόμων του περιαστικού δάσους με χειροκίνητα μέσα ή με τη χρήση καταστροφέα και η συλλογή των σκουπιδιών με μηχανικά μέσα ή με τα χέρια, σε μια ζώνη πλάτους 10 περίπου μέτρων. Επίσης, θα γίνει συλλογή και απομάκρυνση όλων των σκουπιδιών, άχρηστων αντικειμένων και εύφλεκτων υλικών, με μηχανικά μέσα ή με τα χέρια και η αποψίλωση από χορτάρια και καλάμια σε όλη την παραποτάμια ζώνη (πάρκο, Γέφυρα, θερινός κινηματογράφος, Εισαγγελία – Δικαστήρια) και στο αλσύλιο Αγ. Αναργύρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Θα γίνει επίσης καθαρισμός των καλαμιών και των βάτων κατά μήκος αγροτικών οδών στα δημοτικά διαμερίσματα, με χρήση ειδικού μηχανήματος (καταστροφέα).

Γ. Διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών κατά μήκος της παραποτάμιας ζώνης και όπου άλλού κριθεί αναγκαίο σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας.

ΚΕΝΤΡΙ: Να ξαναθυμίσω το σχόλιο που έκανα χτες σχετικά με την "πυροπροστασία" στο περιαστικό δάσος του λόφου της Περάνθης...
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:
Όταν λέτε...

Α. "Διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών κατά μήκος της παραποτάμιας ζώνης", εννοείτε όλης της ζώνης;
Β. "Συλλογή και απομάκρυνση όλων των σκουπιδιών, άχρηστων αντικειμένων και εύφλεκτων υλικών, με μηχανικά μέσα ή με τα χέρια και η αποψίλωση από χορτάρια και καλάμια σε όλη την παραποτάμια ζώνη" εννοείτε όλης της ζώνης;

Όπως καταλαβαίνετε, σας ρωτάω αν θα κάνετε αυτά που πρέπει να γίνουνε ΚΑΙ στα γύφτικα, στο μόνο μέρος της ζώνης που πιάνει φωτιά...
Θα μπείτε μέσα και θα μαζέψετε και θα πάρετε τα εύφλεκτα υλικά από τα γύφτικα;
Πριν λίγες μέρες που έβαλαν φωτιά και τόλμησε να μπει Πυροσβεστική για να την σβήσει, οι πυροσβέστες δέχτηκαν απειλές ακόμη και για την ζωή τους!!!
Βλέπετε εκεί είναι κράτος εν κράτει, εκεί είναι το άβατο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...