Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ανακύκλωση και σοβαρότητα πάνε χέρι-χέρι...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών στο Δήμο Αρταίων

Η ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές έχουν κατακλίσει πλέον τη ζωή μας, αποτέλεσμα αυτού η δημιουργία μεγάλου όγκου ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών απορριμμάτων, τα οποία θα πρέπει να ανακυκλωθούν και να μην εναποτίθενται στους κάδους απορριμμάτων.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αρταίων με ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011, αποφάσισε να συμμετέχει οργανωμένα σε πρόγραμμα ανακύκλωσης των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.», το μοναδικό συλλογικό σύστημα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών (ΑΗΗΕ) αδειοδοτημένο στην Ελλάδα.
Ο Δήμος θα υποδείξει χώρο για την τοποθέτηση κοντέινερ στον οποίο θα συλλέγονται οι προς ανακύκλωση ηλεκτρικές αι ηλεκτρονικές συσκευές. Μετά την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία και την τοποθέτηση των κοντέινερ θα υπάρξει περαιτέρω πληροφόρηση για τις διαδικασίες συλλογής ΑΗΗΕ, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του προγράμματος.

ΚΕΝΤΡΙ: Οτιδήποτε σχετικό με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος είναι θετικό, αρκεί όλοι όσοι ασχολούνται, από τους πολίτες, την εταιρεία, τον Δήμο, όλοι να κάνουνε σωστά την δουλειά τους...
Ένας κρίκος της αλυσίδας αν δεν δουλέψει καλά, τότε όλα πάνε κατά διαόλου...
Για κοιτάξτε τι έγινε με τα κανονικά ανακυκλώσιμα: Επειδή ο Δήμος δεν τίμησε την υπογραφή του στη σύμβαση με την εταιρεία, τα σκουπίδια έκαναν σωρό στο πάρκινγκ φορτηγών, μέχρις ότου δόθηκαν σε άλλον ιδιώτη να τα ξεφορτωθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...