Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Καταγγελίες κατά Καχριμάνη...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμη φορά η Περιφερειακή Αρχή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και επιβεβαίωσε δυστυχώς, όλα τα αρνητικά στοιχεία που της αποδίδουμε και για τα οποία είχαμε και προεκλογικά τοποθετηθεί γνωρίζοντας την τακτική και την πρακτική του σημερινού Περιφερειάρχη.

Από την 1η. Ιουλίου τοποθετήθηκαν στην Αιρετή Περιφέρεια υπάλληλοι που μέχρι τότε υπηρετούσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στις τοποθετήσεις αυτές συνέβησαν τραγελαφικά γεγονότα που φανερώνουν τη νοοτροπία, τον τρόπο λειτουργίας και την επικινδυνότητα της σημερινής Περιφερειακής Αρχής.

Οι τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκαν μόνο και μόνο για να μπορεί να γίνει και να νομιμοποιηθεί η εκκαθάριση της μισθοδοσίας.

Να καλυφθεί, δηλαδή, το τυπικό μέρος της όλης διαδικασίας αγνοώντας το ουσιαστικό μέρος, που είναι η σωστή, αποτελεσματική και ευέλικτη λειτουργία των υπηρεσιών με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και του τόπου.

Διαπιστώσαμε ότι, χωρίς να γίνει καταγραφή των αναγκών, χωρίς να γίνει ο απαιτούμενος προγραμματισμός ανάπτυξης των υπηρεσιών, χωρίς καμία εκπαίδευση των υπαλλήλων στα νέα τους καθήκοντα, έγιναν τοποθετήσεις με βάση το βόλεμα των “δικών μας παιδιών”, με βάση το ποιοι φρόντισαν να περάσουν από το γραφείο του κ. Περιφερειάρχη και να εγγραφούν στη σχετική λίστα των ευνοημένων που είχε δημιουργηθεί, αδικώντας κατάφορα όσους θέλησαν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, μη συμμετέχοντας σε τέτοιες διαδικασίες.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να διαλύονται υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο πολίτης και να δυσλειτουργούν άλλες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση βασικών στόχων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Υπάλληλοι που μετακινήθηκαν στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, δεν είχαν ούτε γραφεία να καθίσουν και αφού διαπιστώθηκε η τραγικότητα της κατάστασης με διαλυμένες υπηρεσίες , μετά από 10 μέρες εκδόθηκαν νέες αποφάσεις για ανάθεση παράλληλων καθηκόντων σε υπαλλήλους. Παράλληλα καθήκοντα σε υπηρεσίες όπου απέχουν μεταξύ τους κάποια χιλιόμετρα και η άσκηση των καθηκόντων μάλλον πρέπει να γίνεται με τηλεδιάσκεψη!!!!

Άτομα που βρίσκονται στα πρόθυρα της σύνταξης και χωρίς την απαιτούμενη γνώση και εκπαίδευση, τοποθετήθηκαν σε νέα καθήκοντα που δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και χωρίς ούτε καν να ερωτηθούν.

Άτομα με γνώσεις και εξειδικευμένη κατάρτιση, βρίσκονται παροπλισμένα και χωρίς γραφείο επειδή δεν είναι αρεστοί στην Περιφερειακή Αρχή.

Για την ιστορία…. έχουμε κάποιες απορίες προς την Περιφερειακή Αρχή:

· Επί 7 μήνες κάνατε κάποιο σχεδιασμό τοποθέτησης υπαλλήλων για κάλυψη κενών θέσεων, για κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών από αποχωρήσεις και για στελέχωση των νέων υπηρεσιών;

· Ζητήσατε ενημέρωση για κάθε υπηρεσία (αντικείμενο, ελλείψεις, ανάγκες, προβλήματα κλπ) και δεν σας παρασχέθηκε;

· Έγιναν πρωτόκολλά παράδοσης και παραλαβής την 1η Ιουλίου μεταξύ παλαιών και νέων Διευθυντών που, χωρίς ούτε στοιχειώδη κριτήρια, επιλέξατε;

· Οι τοποθετήσεις ήταν αποτέλεσμα ενημερώσεων και συνεργασιών με τις υπηρεσίες;

Δυστυχώς οδηγούμαστε πολύ νωρίς σε συμπεράσματα: να μην περιμένει και πολλά η Ήπειρος από την Περιφέρεια με την παρούσα Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...