Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Παρέμβαση Παπαβασιλείου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επίσκεψη Παπανδρέου...


Παρέμβαση με αφορμή την ξαφνική επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άρτα, έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παπαβασιλείου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Ιουλίου 2011, ζητώντας από τον Δήμαρχο Αρταίων, μια σοβαρή και διεκδικητική παρουσία στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους φορείς του Νομού και όχι μια τυπική συμμετοχή σε διαδικασία θριαμβολογίας και επιχειρούμενης πολιτικής εκμετάλλευσης από την Κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα ο κ.Παπαβασιλείου τόνισε:
"Χωρίς καμμία επίσημη ενημέρωση και ως εκ τούτου ανάλογη προετοιμασία των φορέων στα συλλογικά τους όργανα, εξαγγέλλεται η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους φορείς του Νομού, 6 χιλιόμετρα έξω από την πόλη.
Κύριε Δήμαρχε οφείλει το Δημοτικό Συμβούλιο να καθορίσει το πλαίσιο των διεκδικήσεων, στο υπόμνημα που θα επιδώσετε στον Πρωθυπουργό, γιατί εκτιμούμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη βιώσιμη πορεία του Νομού, που καθίσταται επισφαλής στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Όλοι γνωρίζουμε την εγκατάλειψη του Νομού από το Κυβερνητικό ενδιαφέρον τα τελευταία δύο, χρόνια, καθώς και την απουσία προγραμματικού πλαισίου βιώσιμης ανάπτυξης του Νομού. Συνεχώς προσπαθούμε εκ των υστέρων να ακυρώνουμε κυβερνητικές επιλογές, που οδηγούν το Νομό σε απομόνωση και οικονομικό μαρασμό.
Τη μια φορά καταργείται το ΚΕΥΓ, την άλλη συρρικνώνεται και απαξιώνεται το ΤΕΙ.
Το αγροτικό εισόδημα συνεχώς μειώνεται, η παραγωγή σαπίζει στα χωράφια, ο κάμπος παραμένει αναξιοποίητος και ο πρωτογενής τομέας, που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο αναπτυξιακής πολιτικής για το Νομό συνεχώς περιθωριοποιείται.
Το πολυδιαφημισθέν πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ για τη σωτηρία και την ανάπτυξη του Αμβρακικού, παραπέμπεται σε προγράμματα με ασαφή και αβέβαιη χρηματοδότηση, τα έργα της Ιονίας οδού έχουν τελματώσει, το στρατόπεδο Παπακώστα παραμένει αναξιοποίητο, η επέκταση του σχεδίου της πόλης καρκινοβατεί ενόψει διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου, υποδομές στην παιδεία (ενταγμένα έργα σχολικών μονάδων όπως νηπιαγωγεία Καμπής, Γραμμενίτσας και Αγίων Αναργύρων) κινδυνεύουν να απενταχθούν λόγω κατάργησης του ΟΣΚ, ενώ η κατασκευή του Μουσικού Σχολείου χάνεται στο μέλλον.
Η αξιοποίηση της λίμνης του φράγματος Πουρναρίου, που θα αποτελέσει συνιστώσα ανάπτυξης απαιτεί πόρους, ενώ τέλος ακόμα περιμένουμε τα κλειδιά του Κάστρου και την απόδοσή του στους πολίτες της πόλης.
Προφανώς όλα αυτά τα οποία και εσείς γνωρίζετε, μαζί με τα προβλήματα λειτουργίας των Καλλικρατικών Δήμων, οφείλεται να συμπεριλάβετε στο υπόμνημα, που θα επιδώσετε και στην παρέμβαση που θα κάνετε. Θέλουμε η παρέμβασή σας να είναι ουσιαστική και η παρουσία σας διεκδικητική.
Η αποικιοκρατική συμφωνία αναχρηματοδότησης του χρέους, που συνοδεύεται από εκχωρήσεις στοιχειωδών δικαιωμάτων δεν προσφέρεται για απλή συμμετοχή σας σε θριαμβολογίες και λιβανωτούς για εθνική επιτυχίας και κερδισμένο προσωπικό στοίχημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...