Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου (Δ.Ι.Ε.Ι)

23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου (Δ.Ι.Ε.Ι)

Διοργανώνεται και φέτος για 23η συνεχή χρονιά η «Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου», ένας αγώνας που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1989. Οι αθλητές που παίρνουν μέρος στον αγώνα δεν προέρχονται μόνον από τους τοπικούς ομίλους. Αθλητές με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις από ομίλους του Πειραιά και της Αττικής γενικότερα, τη Χαλκίδα, τις Κυκλάδες, αλλά και αθλητές από την πρώην Γιουγκοσλαβία και την Ιταλία καθώς επίσης και κατά καιρούς αθλητές από Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Η.Π.Α., Ρωσία και Βουλγαρία συμμετέχουν στη «Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου».

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου, κ. Ζαβιτσάνος, δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, που αναδεικνύει το συγκριτικό πλεονέκτημα του Νησιού μας στο θαλάσσιο τουρισμό. Θα συμμετέχουν 80 – 90 σκάφη, και τουλάχιστον 500 άτομα – πληρώματα και συνοδοί θα διαμείνουν στο Νησί μας για πάνω από τρεις μέρες.

Έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε το Νησί μας, να αναδείξουμε την δική μας ναυτική παράδοση και κουλτούρα και γενικότερα μέσα από την σωστή οργάνωση να εξασφαλίσουμε το Νησί μας να είναι διαχρονικά σταθερός προορισμός όλων αυτών που θα συμμετέχουν. Συζητήθηκε η 4η ιστιοδρομία να πάρει ένα χαρακτηριστικό όνομα, που θα σηματοδοτεί την ιστορία την παράδοση και την κουλτούρα του Μεγανησιού. Ας δημοσιοποιηθεί η πρόθεσή μας αυτή για να γίνουν προτάσεις.

Αν και έχουμε την εμπειρία του 2007, που και πάλι οργανώσαμε την τελετή λήξης της 19ης Δ.Ι.Ε.Ι, αυτή η διοργάνωση είναι μεγαλύτερη και απαιτεί την συνεργασία των επαγγελματιών και όλων των φορέων του Νησιού μας. Αρχές Απρίλη θα βγει η προκήρυξη του αγώνα και θα δημιουργήσουμε την δική μας οργανωτική επιτροπή. Η εθελοντική συμμετοχή θα κρίνει την επιτυχία μας. Στην οργανωτική επιτροπή θα συζητήσουμε αναλυτικότερα όλα τα ζητήματα».



Πρόγραμμα:

Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιουλίου 2011
Έλεγχος καταμετρήσεων και επιθεωρήσεις σκαφών στη Μαρίνα Πατρών

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011
Λήξη ορίου υποβολής Δήλωσης Συμμετοχής
Συγκέντρωση Κυβερνητών

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011
1η ιστιοδρομία ΠΑΤΡΑ- ΚΥΛΛΗΝΗ απόστασης 38 ν.μ.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
Δεξίωση- Απονομή επάθλων 1ης ιστιοδρομίας

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
2η ιστιοδρομία ΚΥΛΛΗΝΗ- ΙΘΑΚΗ απόστασης 33 ν.μ.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
Δεξίωση- Απονομή επάθλων 2ης ιστιοδρομίας

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
3η ιστιοδρομία ΙΘΑΚΗ- ΜΕΓΑΝΗΣΙ απόστασης 19 ν.μ.
Δεξίωση- Απονομή επάθλων 3ης ιστιοδρομίας

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
4η ιστιοδρομία ΜΕΓΑΝΗΣΙ- ΛΕΥΚΑΔΑ απόστασης 7 ν.μ
Απονομή 4ης ιστιοδρομίας και γενική βαθμολογία- τελετή λήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...