Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Δημαρχείο εναντίον Δημάρχου Άρτας!!!


Η γνωστή ανοιχτή επιστολή-διαμαρτυρία προς τον Παπαλέξη από τους καταστηματάρχες της πλατείας είναι η παρακάτω:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

ΠΡΟΣ

κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

Μ.Μ.Ε.

Άρτα 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Με αφορμή απόφασή σας για τροποποίηση των παραχωρούμενων χώρων σε καταστήματα που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία Εθνικής Αντίστασης των οποίων οι υπογράφοντες την παρούσα τυγχάνουμε εργαζόμενοι και επιχ/τίες, σας μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας τα οποία θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1) Γιατί, ενώ οι υπάρχουσες διαγραμμίσεις είναι ίδιες πλέον των δέκα ετών, θα πρέπει να αλλάξουν?

2) Γιατί αναφέρονται κάποιοι ανίδεοι σε ανύπαρκτο Νόμο ότι δήθεν τα καταστήματα δικαιούνται μέχρι το 70% του εσωτερικού τους ωφέλιμου χώρου. Πού τον ανακάλυψαν?

3) Τι είναι αυτό πού ωθεί την Δημοτική Αρχή στην μείωση του προς διάθεση χώρου, τώρα που η πόλη μας είναι πολυπληθέστερη των προηγουμένων ετών?

4) Γιατί δεν βλέπουν ότι οι Δημότες μας τιμούν με την παρουσία τους μαζικά τα εν λόγω καταστήματα?

5) Γιατί δεν αναφέρουν ότι ο Δήμος δεν έχει σχέση με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων αλλά αρμόδια είναι η Υγειονομική Υπηρεσία (εγκ.66803/08, Ν.94643/07,Υ.Δ. 1080/80) και ότι ο Δήμος παραχωρεί μόνο τον χώρο για αύξηση των εσόδων του ? ( αρθρο 13 , 1080/80 ΦΕΚ.246 Α)

6) Γιατί δεν αναφέρουν ότι τα καταστήματα (δυνητικά βέβαια) μπορούν να εκμεταλλεύονται χώρο ίσο με το 70-100% της πρόσοψης των καταστημάτων τους επί της πλατείας? (άρθρο 13, 1080/80)

7) Γιατί θέλουν να καταστρέψουν επιχειρήσεις οι οποίες με το ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ υπάρχον καθεστώς παραχώρησης χώρων απ’ όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές έχουν συνάψει ενοικιαστήρια υψηλότατων μισθωμάτων, στα πλαίσια αγωνίας επιβίωσης, και έχουν προβεί σε πάμπολλες προσλήψεις ,προσφέροντας έτσι θέσεις εργασίας σε πολλές οικογένειες?

8) Γιατί επιλέγουν την χρονική στιγμή της τεράστιας ύφεσης, τον δρόμο του αφανισμού των επιχειρήσεών μας και της απόλυσης δεκάδων εργαζομένων?

9) Γιατί ενδίδουν σε δύο-τρεις εμπαθείς και ζηλόφθονους καταγγελομανείς οι οποίοι ή από ιδιοτέλεια ή από αντικοινωνικότητα, βλέπουν παντού ανύπαρκτα προβλήματα και με το πρόσχημα ενδιαφέροντος κάποιων δεκάδων, δήθεν συμφωνούντων, αγνοούν επιδεικτικά τις χιλιάδες των συνδημοτών μας που τιμούν με την παρουσία τους τούς χώρους των επιχ/σεών μας καθημερινά?

10) Γιατί επικαλούνται πολλές φορές ότι δεν υπάρχει επάρκεια χώρου να παίζουν τα παιδιά και αποκρύπτουν επιμελώς παράλληλα την υγειονομική διάταξη που ρητά απαγορεύει παιδικές δραστηριότητες επί των πλατειών και που οι πλατείες αποτελούν χώρους συνάθροισης ,χαλάρωσης ,ανάπαυσης και απόλαυσης επισκεπτών, διερχομένων και θαμώνων?

11) Γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι οι πλατείες είναι κύτταρα ζωντάνιας και ξεγνασιάς, ιδιαίτερα για τις δύσκολες ημέρες που περνάμε ,και πώς κάποιοι επιδιώκουν παντοιοτρόπως να καταστήσουν την πόλη μας διαρκές κοιμητήριο και τους δημότες μας γκρίζους και μελαγχολικούς ?

12) Γιατί δεν αναρωτιούνται ότι στις γεμάτες πλατείες δεν υπάρχουν κρούσματα εγκληματικότητας και πως απολαμβάνουν ακίνδυνα και με ασφάλεια την έξοδό τους οι συνδημότες μας ?

13) Γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι ακόμα και οι προεκλογικές εξαγγελίες πολλές φορές αποδεικνύονται εσφαλμένες και ότι είναι σύνηθες και θεμιτό στην πορεία να ανακαλούνται αν κοινωνικά τουλάχιστον δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστούν ?

14) Γιατί δεν λαμβάνουν υπ΄ όψιν το ότι πριν λίγους μήνες με άδεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής προχωρήσαμε σε τοποθέτηση πανάκριβων σκιάδων και σε αντικατάσταση παράλληλα όλων των επίπλων εξωτερικών χώρων, δαπανώντας τεράστια ποσά με σκοπό την καλυτέρευση της όλης αισθητικής ?

15) Γιατί τέλος δεν αντιλαμβάνεσθε ότι με τον νέο σας σχεδιασμό θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί τυχούσα υποβόσκουσα επαγγελματική αντιπαλότητα μεταξύ κάποιων συναδέλφων μας με δυσάρεστα για όλους μας αποτελέσματα?

16) Γιατί αποκρύπτεται επιμελώς ότι με τον καινούργιο σχεδιασμό περικόπτεται η παραχωρούμενη ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ χρήση από 50% μέχρι και 80% (περίπτωση PICCOLO CAFÉ 80%) . ?

17) Γιατί αναφέρονται συχνά προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη στο 150% παραχώρησης του εσωτερικού ωφελίμου την στιγμή πού στην ουσία αυτό αποδεικνύεται ελάχιστο σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο ερώτημα?

18) Γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ συναντήθηκε η Δημοτική Αρχή με τους άμεσα θιγόμενους επαγγελματίες και εργαζομένους προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και απαξιωτικά και επιδεικτικά τους αγνόησε ?

19) Γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι άμεσα θα απολυθεί σχεδόν όλο το προσωπικό καθότι δεν θα δύνανται οι επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στα ήδη υπέρογκα λειτουργικά έξοδα αφενός και αφ΄ετέρου δεν θα υπάρχει πλέον ο χώρος προς εργασία δι΄ αυτούς.?

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΌΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Και ΕΠΕΙΔΗ

1) Ενδεχόμενη επιμονή στην τήρηση των νέων ορίων που μας επιδείξατε θα έχει ως αποτέλεσμα τον οικονομικό μαρασμό και ενδεχομένως το κλείσιμο των επιχειρήσεών μας και παράλληλα την απώλεια της εργασίας δεκάδων εργαζομένων με ότι συνεπάγεται αυτό για τις οικογένειές των.

2) Αν παρόλα τα παραπάνω θα θέλατε να μειώσετε παραχωρούμενο χώρο θα μπορούσατε ευκόλως και δικαίως να αποφασίζατε σε ποσοστιαία μείωση του ήδη ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ παραχωρούμενου (10%,20% κ.ο.κ.) σε όλους ανεξαιρέτως και όχι να επικαλείσθε ανύπαρκτο νόμο ποσοστού επί του εσωτερικού ωφελίμου , διότι κάλλιστα γνωρίζετε ότι τα καταστήματά μας λίγο πολύ τα ίδια υπέρογκα μισθωτήρια έχουν ανεξάρτητα από το μέγεθος του ωφελίμου τους εμβαδού.

3) Για οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ να ισχύσει για όλους τους παραχωρούμενους χώρους της πόλης ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ διαφορετικά θα έχει ως αποτέλεσμα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ.

4) Με ενδεχόμενη επιμονή στην κατ΄αρχήν απόφασή σας θα είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ενός καταστήματος κολοσσού στην κεντρική πλατεία, και που πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσθε για ποιο εννοούμε ,και που έχει δρομολογηθεί η δημοπράτησή του ,γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση και τον μαρασμό των μόλις και μετά βίας λειτουργούντων καταστημάτων μας.

5) Ενώ η πληρότητα των καταστημάτων μας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο αντιθέτως λόγω των γνωστών συνθηκών που περνάει η χώρα μας και ιδιαίτερα ο τόπος μας τα έσοδά μας είναι μειωμένα τουλάχιστον κατά 50-60% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και η ύφεση συνεχώς αυξάνεται.

6) Οι εργαζόμενοι στις παρακάτω πέντε αναφερόμενες επιχ/σεις είμαστε πλείονες των πενήντα και είμαστε όλοι ασφαλισμένοι και νομίμως προσληφθέντες και που τυχόν επιμονή σας στον νέο σχεδιασμό θα έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των οικογενειών μας, λόγω των βέβαιων απολύσεών μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ

1) Την διατήρηση των ίδιων σχεδίων παραχώρησης χώρου έτσι όπως ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ο Δήμος παραχωρεί και που βάσει αυτών απασχολούνται και επιβιώνουν στους δύσκολους καιρούς πάμπολλες οικογένειες.

2) Να μην υποκύψετε σε ελάχιστους ιδιοτελείς ,εμπαθείς ,φθονερούς και αντικοινωνικούς κύκλους που για τούτη την πόλη τα βλέπουν όλα μαύρα και θέλουν να την νεκρώσουν.

3) ΝΑ ΕΝΘΥΜΕΙΣΘΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ .

4) Να προβείτε άμεσα στην τήρηση των διατάξεων που έχουν σχέση με την κατάληψη πέραν των σχεδίων χώρων όπως προβλέπεται από την υγειονομική διάταξη αλλά και από την κανονιστική απόφαση του Δήμου, έτσι ώστε να μην δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και παράνομος πλουτισμός και να αιωρείται σκέψη ενδεχόμενου δόλου.

Αν λοιπόν ελεγχθούν επισταμένως οι παραβάσεις, τότε θα διαπιστώσετε ότι ο χώρος που παραχωρεί ο Δήμος ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ , είναι λίγος σε σχέση με την ζήτηση του Κοινού της Πόλης μας, που από τα μέσα της δεκαετίας του ΄60 καθιέρωσε την κεντρική πλατεία ως καρδιά του και που πάντα την θέλει να πάλλεται .-

Οι συντάξαντες

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ


1) VEGERA
2) PICCOLO
3) LEGEND
4) GOA

5) LE BOMBO



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

πλείονες των πενήντα υπογράφοντες



ΚΕΝΤΡΙ: Ωραία τα επιχειρήματα, χρησιμοποιούνται κι από άλλους εδώ και αιώνες...
Το επιχείρημα του εθιμικού δικαίου χρησιμοποιείται συνεχώς, ιδίως στην Ανατολή, ενώ στην Ινδία μαζί με τον μαχαραγιά έθαβαν και τις γυναίκες και τους υπηρέτες του...
Αυτό με τη ζήτηση του πελάτη, που μπορεί να επιτρέπει στον έμπορο να κάνει τους νόμους λάστιχο κατά πώς τον βολεύει είναι επίσης παλιό και συναντιέται σε πολλές κακόφημες συνοικίες, ιδίως στην Δύση...
Αυτό που δεν υπάρχει όμως πουθενά είναι να χρησιμοποιούνται οι υποδομές του Δήμου εναντίον του ίδιου του Δήμου, των οργάνων του και των αποφάσεων...
Αυτή η επιστολή-καταγγελία στάλθηκε σε όλους, οπότε δεν "σπάω" κανένα απόρρητο...
Στάλθηκε από εδώ:

από Δηκεδα Αρτα dikedarta@yahoo.gr
προς kentri1965@gmail.com
ημερομηνία 4 Ιουλίου 2011 9:20 π.μ.
θέμα Fw: επιστολη-διαμαρτυρία
υπεγράφη-από yahoo.gr

Τελευταία φορά που κοίταξα, ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. σημαίνει: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ και δύο τινά συμβαίνουν:
ή κάποιος κακόβουλος έφτιαξε μια διεύθυνση mail για να εκθέσει κάποιον,
ή σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει (ούτε η πατρική!!!)...

Όσο για το πώς υπογράφουνε οι καταστηματάρχες, ούτε ανώνυμοι bloggers σαν την αφεντιά μου να 'ταν!!!
Υπογράφουνε επίσημη ανακοίνωση με ψευδώνυμα; Έχουνε τόσο ταυτιστεί με τις επιχειρήσεις τους που ξέχασαν τα ονόματά τους και φωνάζει ο ένας τον άλλον με το όνομα του cafe-bar;
Καλημέρα GOA... Γειά σου PICCOLO, τι νέα;

5 σχόλια:

  1. "Να μην υποκύψετε σε ελάχιστους ιδιοτελείς ,εμπαθείς ,φθονερούς και αντικοινωνικούς κύκλους που για τούτη την πόλη τα βλέπουν όλα μαύρα και θέλουν να την νεκρώσουν."

    ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΚΕΝΤΡΙ
    Για σένα μιλάνε αυτοί αν δεν το κατάλαβες.

    Χωρίς εμπάθεια τώρα αλήθεια από την τσέπη σου σου κλέβουν αυτοί, δεν χαίρεσαι που το χωριό αυτό έχει και λίγη κίνηση γιατί τόσο μίσος;

    Δεν έχεις χώρο να περπατήσεις λες αλλά όλο σε βλέπω να χαίρεσαι να περνάς ανάμεσα στον κόσμο...

    Καρδούλα ΚΕΝΤΡΙ μην αφήνεις το μίσος να σε πνίξει

    δημοσίευσε το αυτό γιατι μια πλατεία έμεινε να δείχνει τα παλιά μεγαλεία τα μαγαζιά της Σκουφά πέθαναν εδώ και πολύ καιρό

    Κοίτα μακριά όχι κοντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ αγαπούλα, που με σκέφτηκες...
    Με συγκίνησες καρδούλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγινα και "κύκλος"...
    Τι άλλο θ' ακούσω καρδούλα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μου αρεσει που ρωτανε και το γιατι.....γιατι το λεει ο νομος, για αυτο....γιατι επιτελους εγινε και κατι νομιμο σε αυτη την πολη!!!οσο για τα μαγαζια εχουν βγαλει τα κερατα τους τοσα χρονια...ελεος!!!!πηγα σημερα στην πλατεια και ανοιξε το ματι μου χαιροσουν να κανεις βολτα και να αραξεις....θα πρεπει να αραξεις οπωσδηποτε στο πικολο ή στη βεγκερα ή στο λε μπο μπο????ας μεινει και κανενα φραγκο στους αρτινους για να ξαναζωντανεψουν τα μαγαζια της σκουφα, ας μην τα τρωνε στους καφεδες και στις μπυρες!!!!!αφηστε να λειτουργησει και κατι νομιμο σε αυτη την πολη...ελεος!!!ολοι παρανομουν και ρουσφετολογουν!!!!στη συγκεκριμενη περιπτωση ας ειναι καλα ο εισαγγελεας!!!!ααααααααα και αγαπουλα κεντρι οπως σε λεει και ο πιο πανω...συνεχισε να τα χωνεις οι αληθειες πονανε και ενοχλουν, βλεπεις οι αρτινοι δεν ειναι μαθημενοι με αληθειες και δεν εχουν ιδεα τι θα πει νομιμο και τι σωστο...κανουν παντα τη δουλεια τους με τις γνωριμιες που εχουν!!!!!keep walking!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "10) Γιατί επικαλούνται πολλές φορές ότι δεν υπάρχει επάρκεια χώρου να παίζουν τα παιδιά και αποκρύπτουν επιμελώς παράλληλα την υγειονομική διάταξη που ρητά απαγορεύει παιδικές δραστηριότητες επί των πλατειών και που οι πλατείες αποτελούν χώρους συνάθροισης ,χαλάρωσης ,ανάπαυσης και απόλαυσης επισκεπτών, διερχομένων και θαμώνων?"
    !!!!!!!!!!!!
    Να συληφθούν άμεσα όλα τα παιδάκια μαζί με τους γονείς τους που εμποδίζουν τους διερχόμενους και αναπαυόμενους θαμώνες.Βρε πάτε καλά;Επειδή είστε άτεκνοι εσείς,σας ενοχλούν τα τέκνα άλλων και σας κόβουν από το μεροκάματο;Για κουνήστε λίγο τα κεφαλάκια σας,τα πολλά φρεντάκια και οι τεκίλες προκαλούν εξάρτηση και καίνε νευρώνες.Άϊντε,μπάστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...