Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Μήπως εκτός από άδικα είναι και ΠΑΡΑΝΟΜΑ;


Είχα γράψει εδώ την Παρασκευή για την φήμη που κυκλοφορούσε ότι δεν θα δοθεί τελικά η δεύτερη δόση από το επίδομα αλληλεγγύης (η πρώτη είχε δοθεί τον περασμένο Δεκέμβριο).

Έγραφα: "Ελπίζω να είναι ράδιο-αρβύλα και να μην ισχύσει κάτι τέτοιο.
Δεν μπορεί την ίδια στιγμή που οι 300 αποφασίζουν για τον εαυτό τους να πάρουν 5500 ευρώ επίδομα ο καθένας για τα gadgets τους, από κινητά μέχρι laptop, να κόβουν τα 200-250 ευρώ, που κάποιοι τα περιμένουν πώς και πώς για να κλείσουν καμιά τρύπα.

Εαν είναι αλήθεια, να δω με τι μούτρα θα το ανακοινώσουν. Αυτό σας έφταιξε για το χρέος; Έτσι θα το μειώσετε; Πάλι το πόπολο θα την πληρώσει και οι κλέφτες θα κάθονται στα έδρανα μαζί σας;

Με τις πέτρες θα σας πάρουν και θα 'χουν και δίκιο!!!
"

Τελικά, η είδηση είναι ότι "αναστέλλεται η καταβολή της δεύτερης δόσης".
Δικαιούχοι θα ήταν χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, πολύτεκνοι κτλπ, όλοι δηλαδή αυτοί που φταίνε για την κατάντια μας...
Τα κανάλια το έκαναν ψιλογαργάρα το θέμα, ενώ κατά την γνώμη μου είναι πολύ, πάρα πολύ σημαντικό για διάφορους λόγους:

-Είχε επιβληθεί έκτακτη εισφορά "κοινωνικής ευθύνης" στις επιχειρήσεις και αυτά τα λεφτά πήγαν στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το Νοέμβριο ήταν ξεκάθαρο: Αυτή η έκτακτη εισφορά πηγαίνει σε ανθρώπους μη έχοντες και κατέχοντες, σε ανθρώπους που δυσκολευόταν να τα βγάλουν πέρα τότε (φανταστείτε τώρα...) και όχι για να καλυφθεί η τρύπα που άνοιξαν οι κλέφτες και οι άχρηστοι.
Άρα, η κατάργηση αυτού του προνοιακού επιδόματος, γιατί τέτοιο ήταν ουσιαστικά, πόσο νόμιμο είναι τελικά; Το να εισπράττεις χρήματα για να τα αποδώσεις σε συγκεκριμένους δικαιούχους και μετά, επειδή δεν σου βγαίνουν καλά τα νούμερα, επειδή οι "προστατευόμενοί σου" το 'ριξαν έξω το μαγαζί, να τα βάζεις στην τσέπη για να γεμίσεις τις τρύπες σου, είναι νόμιμο ή παράνομο; Αν το έκανε ιδιώτης αυτό το πράγμα, δεν θα ένοιωθε την μοναξιά της εξουσίας, αλλά της φυλακής!!!

-Υπολογίζει κανένας πόσο σημαντικά ήταν αυτά τα λεφτά της β΄δόσης για έναν άνεργο, που τα περίμενε πώς και πώς, που έχει γονατίσει από την ακρίβεια, από την ανέχεια, από τον εξευτελισμό της προσωπικότητάς του; Μπορεί για τους χαρτογιακάδες να είναι μόνο ένα μικρό μέρος από μια συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά γιαυτόν ήταν το γάλα, το ψωμί, μια δόση από ένα δάνειο, ένα δώρο για τα παιδιά του.
Νομιμοποιείται αυτός να είναι "κομματάκι" πιο δυναμικός στις αντιδράσεις του;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...