Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Καραγκιόζηδες...

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, ελπίζω να μην είναι έτσι, αλλά αν είναι, τότε τι να πω;
Βρείτε από αλλού να κάνετε οικονομία ρεεεεεεεεεεεε!!!
Τόσα και τόσα τρώνε με χίλιες μασέλες οι παρατρεχάμενοι και οι ΜΚΟ και το κακό συναπάντημα. Στον μακαρίτη τον Σπαθάρη βρήκατε να δείξετε πόσο οικονόμοι είστε, καραγκιόζηδες;
Κρίμα και θέλετε να λέγεστε και Υπουργείο Πολιτισμού...
Το διάβασα στο Καφενείο:


Γράφει ο Λυσίας


Για άλλη μια φορά, ο Γερουλάνος, με την ανικανότητά του, έγινε πρωτοσέλιδο!
Για άλλη μια φορά, πρόσβαλε, αυτόν τον ίδιο τον πολιτισμό μας….
Ο οποίος, έτσι και αλλιώς, προσβάλεται, από την παρουσία, του κυρίου αυτού και μόνο. Χειρότερη περιφρόνηση, στον πολιτισμό μας, δεν μπορούσε να εκφράσει ο Παπανδρέου. Διόρισε Υπουργό, τον κύριο αυτό κι εντάξει. Τα ισοπέδωσε όλα…..Και το χειρότερο; Τον διατηρεί ακόμα.
Δημόσια δαπάνη, αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού, πέρυσι τον Μάη, να ταφεί, ο μεγάλος μας λαϊκός καλλιτέχνης Ευγένιος Σπαθάρης. Ο άνθρωπος που σκόρπισε το γέλιο, διδάσκοντας παράλληλα, σε εκατομμύρια συνανθρώπους του. Κυρίως παιδιά….
Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του Υπουργείου, καθυστέρησαν λίγο να υλοποιήσουν την απόφαση του τότε Υπουργού Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά. Με αποτέλεσμα τον Οκτώβρη, να αλλάξει η κυβέρνηση και ο νέος Υπουργός ( ο Γερουλάνος ) να ακυρώσει την απόφαση του προκατόχου του.
Έτσι ο φάκελος, πήγε στο αρχείο.
Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών, κάποια στιγμή, ένα χρόνο μετά, θέλησε να πάρει τα λεφτά του. Τηλεφώνησε στο Υπουργείο, όπου τον πληροφόρησαν, ότι το θέμα έκλεισε απορριπτικά. Και ότι ο φάκελος πήγε στο αρχείο.
Έτσι απευθύνθηκε στον Δήμαρχο Αμαρουσίου, όπου στην δική του περιοχή ετάφη ο αξέχαστος καλλιτέχνης, για να δει από πού θα πάρει τα λεφτά του. Τις 6.000 ευρώ που είχαν προγραμματίσει να κοστίσει η κηδεία. Και είχε με αυτό το ποσό, κόψει και τιμολόγιο.
Ο Δήμαρχος, το έψαξε, στο Υπουργείο, για να μάθει και αυτός, με την σειρά του, ότι ο Γερουλάνος, απέρριψε την απόφαση του προκατόχου του.
Και ότι ο Ευγένιος Σπαθάρης, δεν εδικαιούτο να ταφεί, δημόσια δαπάνη.
Το γεγονός, λυπηρό, ως και προσβλητικό, άρχισε να ακούγεται με φυσικά αρνητικό για τον πολιτισμό μας αντίκτυπο….
Και τότε, ώ του θαύματος! Εμφανίζεται μια ανακοίνωση, από το γραφείο του Υπουργού, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος, την μεγάλη του γκάφα, προσπάθησε να επανορθώσει, λέγοντας πως τα λεφτά θα πληρωθούν.
Και πώς απλά, δεν ολοκληρώθηκαν, ακόμα οι διαδικασίες….
Όταν τα λεφτά, για την ταφή, της Σπεράντζας Βρανά, η οποία έφυγε έξι-εφτά μήνες, μετά από τον Σπαθάρη, έχουν ήδη καταβληθεί….
Απλά, είχαν αποφασίσει, τον Σπαθάρη, να τον κάνουν….γαργάρα. Αλλά, μπροστά στην αναμενόμενη κατακραυγή, το πήρανε πίσω…..
Βλέπετε, κάτι τέτοια περιστατικά, μας δείχνουν, πόσο πολύ αθώοι ήταν οι ήρωες του γλυκού μας, του υπέροχου, Ευγένιου Σπαθάρη, μπροστά στους σημερινούς καραγκιόζηδες της πολιτικής.

Για άλλη μια φορά κύριε Γερουλάνε ντροπή σου.
Τίποτα άλλο….. Ας είναι αναπαυμένη η ψυχούλα του Ευγένιου Σπαθάρη με την απεραντοσύνη της ευγένειάς του.
Και ας εμπνέεται από τους μικρούς αυτούς, τους επί γης, Καραγκιοζίσκους για τα νέα του σκετσάκια, που θα τα παίζει, για να ευφραίνει τους αγγέλους…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...