Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Τα παράπονά σου στον ΟΗΕ...

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...
Ο ΟΗΕ, ο Οργανισμός που υποτίθεται θα έπρεπε να είναι από τους μπροστάρηδες στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχε ψηφοφορία προχθές την Πέμπτη για την αναπλήρωση 14 μελών του Συμβουλίου του.

Ωραία, θα μου πείτε ...και λοιπόν;



Ε να, διαβάζω εδώ ότι "Τουλάχιστον επτά χώρες που στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για συστηματικές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων εκλέχτηκαν χωρίς να εγερθούν αντιρρήσεις στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Έτσι, εκλέχτηκαν με μεγάλη άνεση η Αγκόλα, το Κατάρ, η Λιβύη, η Μαλαισία, η Μαυριτανία, η Ουγκάντα και η Ταϊλάνδη για τις οποίες κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί καταγγελίες για παραβιάσεις των δικαιωμάτων.
Ενδεικτικά, το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης της Ουγκάντας που πρόβλεπε ισόβια ή την θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους συνάντησε έντονες διεθνείς αντιδράσεις, ενώ μόλις πέρυσι κατάργησε με νόμο την κλειτοριδεκτομή.
Επιπλέον, τα πρόσφατα γεγονότα στη Ταϊλάνδη με την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών ταραχών έχουν κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα. Συνεχή είναι και τα περιστατικά παραβίασης της ελευθερίας του λόγου στις άλλες χώρες.
Ο κατάλογος των 14 υποψήφιων χωρών εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ χωρίς να εκφραστούν αντιρρήσεις, παρά την εκστρατεία ανθρωπιστικών οργανώσεων για το αντίθετο."

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τέτοιοι Οργανισμοί υπάρχουν για τα μάτια του κόσμου και για να λειτουργούν σαν άλλοθι κυβερνήσεων...
Αρκεί κάποιος να θυμηθεί την Κύπρο, την Ρουάντα, τον Παναμά,την Σομαλία, τη Σερβία, το Ιράκ, την Γάζα, αναρίθμητες περιπτώσεις με κοινό παρονομαστή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...