Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Έ, όχι και άθλιο κατακάθι κυρ-Γιάννη μας...


Αντιγράφω από τον Θαλαμοφύλακα μια ανάρτηση με τίτλο: Κατακάθια της κοινωνίας οι bloggers...:
Ο Γιάννης Πρετεντέρης , έγραψε σε άρθρο του: "εκχωρούμε στο κάθε άθλιο κατακάθι της κοινωνίας το δικαίωμα να διαμορφώνει το πολιτικό προσωπικό της".

Προφανώς ο κος Πρετεντέρης χαλάστηκε που έχασε την αποκλειστικότητα του "ελέγχου" της εξουσίας.

Λές και άποψη μπορούν να έχουν μόνο οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Το επάγγελμα άνοιξε κύριε Πρετεντέρη, όπως θα ανοίξει και των φαρμακοποιών, των μεταφορέων, και όλων των υπολοίπων.
Και όταν ένα επάγγελμα ανοίγει, χάνεται ο έλεγχος απο τις κλίκες.

ΚΕΝΤΡΙ: Διαφωνώ λίγο με τον Θαλαμοφύλακα, που υπαινίσσεται ότι ο blogger είναι κάτι σαν ερασιτέχνης δημοσιογράφος, τουλάχιστον εγώ δεν αισθάνομαι τέτοιος.
Αν έπρεπε σώνει και καλά να αυτοπροσδιοριστώ, μάλλον θα έλεγα ότι νοιώθω την μπλογκόσφαιρα σαν ένα τεράστιο καφενείο κάτω από τον πλάτανο σε μια πλατεία χωριού, που μαζεύονταν και συζητούσαν πίνοντας καφεδάκι ή ρακί...

Ο κάθε ένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του, άλλες φορές άκουγες τα πιο σωστά πράγματα κι άλλες φορές τις μεγαλύτερες κοτσάνες.

Πάντως σχετικά με την κουβέντα του Πρετεντέρη, θα 'θελα να του πω του Great Pretender ότι αυτό που είπε είναι από τα πιο σκληρά επιχειρήματα για την κατάργηση κάθε είδους δημοκρατίας, ελευθερίας, ισότητας.

Για παράδειγμα, μπορώ να χρησιμοποιήσω την παρόλα του για να επιχειρηματολογήσω κατά του δικαιώματος της ψήφου: Πρέπει κάποιοι (ποιοί άραγε;) να κρίνουν (με ποιά κριτήρια;) σε ποιούς εκχωρούν (με δυνατότητα αναστολής της εκχώρησης προφανώς) το δικαίωμα να διαμορφώνουν το πολιτικό προσωπικό!!!
Μην ξεχνάμε ότι θεωρητικά τουλάχιστον ο μόνος τρόπος για να διαμορφωθεί η σύνθεση του πολιτικού προσωπικού είναι η κάλπη.
Μετά, ανάλογα με την πολιτική συμπεριφορά και δράση, μπορεί να ξαναεκλεγούν ή να καταψηφιστούν και να χαούνε στο "χρονοντούλαπο της Ιστορίας"...
Εγώ αυτό τον τρόπο μοναχά ξέρω, τις εκλογές και την κάλπη δηλαδή, για να διαμορφώνει η κοινωνία το πολιτικό της προσωπικό, μήπως εσύ κυρ-Γιάννη μας έχεις το μυαλό σου κάτι διαφορετικό;
Επειδή είμαι λιγουλάκι καχύποπτος ειδικά με τις προθέσεις του συγκεκριμένου κύριου και επειδή η Ιστορία έχει μια εμμονή στο να επαναλαμβάνεται, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί για το τι προετοιμάζεται να ξεπηδήσει μέσα από την κρίση, την λιτότητα, την ανέχεια και την διακιολογημένη οργή για τιμωρία...
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορούν να κλείσουν τα μπλογκ και να θέλουν φίλε μου.
    Τα περισσότερα ελληνικά μπλογκ φιλοξενούνται σε αμερικάνικους σέρβερς και δεν μπορεί όσο κι αν θέλει ο κάθε κοπρίτης πολιτικάντης να κόψει την πρόσβαση προς αυτά.
    Ούτε είμαστε Κίνα ούτε θα γίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...