Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Όποιος αψήφισε τον κόσμο, το μετάνοιωσε...

Σήμερα ξεκινάει στη Βουλή η συζήτηση για τον Καλλικράτη και τα μάτια πολλών απλών ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο Νομό μας είναι στραμμένα προς τους κυβερνητικούς βουλευτές. Η στάση τους θα είναι στο μικροσκόπιο και ήδη έχουν μπει στο στόχαστρο πάρα πολλών ανθρώπων, που αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς τα βρήκαν.
Ο Δημήτρης ο Τσιρώνης και ο Παύλος ο Στασινός, πήραν τα κομπιουτεράκια τους, έβαλαν τα εκλογικά αποτελέσματα του περασμένου Οκτωβρίου στη ζυγαριά κι άρχισαν να μετράνε τρεις το λάδι, τριες το ξύδι, έξι το λαδόξυδο, για να δουν πώς τους συμφέρει να μοιραστούν τ' αμπελοχώραφα!!!

Αμ δε, δεν πάνε έτσι αυτά τα μαθηματικά, πουλήσατε ανθρώπους για να τα "μαγειρέψετε" κι αυτό θα το βρείτε μπροστά σας...

Χτες σας είπα για την Κοινότητα Κομμένου που κατηφορίζει στην Αθήνα για να τους δει από κοντά και να τους ...ευχαριστήσει, ας ξαναβάλω το Ψήφισμα της Κίνησης Πολιτών Πέτα, που αντιπροσωπεύει και την πλειοψηφία (9-4) του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτα, παρά την αντίθετη εισήγηση του δήμαρχου, του Λάκη του Μουσαβερέ και παρά το "δόλωμα" να τους κάνετε έδρα Δήμου:



"Έχουμε αναπτύξει διεξοδικά την επιχειρηματολογία μας σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας. Αναλυτικό ψήφισμα της Κίνησης Πολιτών έχει ήδη αποσταλεί στον αρμόδιο Υπουργό, στους Βουλευτές, τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια, το Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ.
Προκαλέσαμε αυτούς που συμφωνούν και στηρίζουν το προτεινόμενο σχέδιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να εκφράσουν τα δικά τους επιχειρήματα αλλά το μόνο που έχουμε ακούσει είναι ευφυολογήματα της μορφής «η Άρτα πρέπει να αποκτήσει διέξοδο στη θάλασσα», «η Άρτα δεν αντέχει άλλη διόγκωση», «πήραμε την έδρα άρα είμαστε ικανοποιημένοι», «καλός ο Δήμος αρκεί να πάρουμε εμείς την έδρα», «κάναμε το Δήμο Ν. Σκουφά για να είναι το κέντρο υποδοχής για το Μενίδι».

Όσοι εκφράζουν ή ακούν αδιαμαρτύρητα επιχειρήματα αυτής της ποιότητας για την υποστήριξη των πράξεων υποβάθμισης των αναπτυξιακών προοπτικών, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι εποχές των αποφάσεων ερήμην των τοπικών κοινωνιών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, γιατί με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους βλάπτουν σοβαρά τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου.

Ζητούμε για άλλη μια φορά από τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και να απαντήσουν επί της ουσίας και με επιχειρήματα, εάν έχουν, σχετικά με το ποια θα είναι τα εργαλεία ανάπτυξης του εκτρωματικού Δήμου «Ν. Σκουφά», καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη συνοχής, η έλλειψη κέντρου βάρους, οι υπονομευμένες αναπτυξιακές προοπτικές στον Αμβρακικό, στον Κάμπο, στη Ζώνη Αστικής Ανάπτυξης, στη Ζώνη Ελαιοκαλλιεργειών, στη Λίμνη Πουρναρίου, η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη ισχυρών τεχνικών υπηρεσιών, και πάνω απ' όλα η έλλειψη πόρων καθώς όλοι οι πολίτες αυτού του νέου «δήμου» ενισχύουν οικονομικά την Άρτα και τις δραστηριότητές της.

Τέλος, απαιτούμε από τους Βουλευτές του Νομού μας, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να τοποθετηθούν δημοσίως, σε επίπεδο επιχειρημάτων, εάν συμφωνούν με τον προτεινόμενο χωροταξικό σχεδιασμό. Εάν δεν συμφωνούν, τότε οφείλουν να στηρίξουν έμπρακτα στη Βουλή των Ελλήνων, τη συνένωση του προτεινόμενου Δήμου "Ν. Σκουφά" στο Δήμο Αρταίων, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στα πλαίσια της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του προγράμματος "Καλλικράτης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...