Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ένα μαμούθ, ένα τέρας-έκτρωμα και οι προύχοντες...


Σε συνέχεια της χτεσινής ανάρτησης, μη νομίζετε ότι μόνο οι Νιοχωρίτες φωνάζουνε ενώ οι Πετανίτες είναι ικανοποιημένοι που το Πέτα θα είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Ν. Σκουφά. Όχι, ούτε αυτοί το θέλουνε, αυτοί στην Άρτα θέλουνε να έρθουνε.
Και μάλιστα είναι υπερκομματική η διαφωνία τους με την παρασκηνιακή μεθόδευση τρίτων. Δείτε το και μόνοι σας:


Το ΠΑΣΟΚ Πέτα λέει: "Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως η απόφαση πάρθηκε με μικροκομματικά κριτήρια, δημιουργώντας δύο Δήμους τέρατα.

Θεωρούμε απαράδεκτο τον χωροταξικό σχεδιασμό -σχέδιο καθαρά δημογραφικής ανισότητας- μέσα από τον οποίο προέκυψε ένας Δήμος "μαμούθ" και ένας δεύτερος, στηριγμένος στη λογική "υπόλοιπο Αττικής".

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να απαντήσουν οι υπεύθυνοι, αν το μέλλον του νομού είναι τελικά η πολιτική επιβίωση των προυχόντων"...


Για να δούμε τι λέει και η Ν.Δ. Πέτα: "Το σχέδιο Καλλικράτης θα έπρεπε να αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων αφού ο κύριος στόχος του είναι η ανάπτυξη της περιφέρειας. Αντί αυτού, κατάφερε για το δήμο μας να αποτελέσει ταφόπλακα, με τη δημιουργία δήμου εκτρώματος του «Ν. Σκουφά».

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πέτα, όλους τους δημότες μας και όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς του νομού να ενώσουμε τις φωνές διαμαρτυρίας απέναντι σε αυτούς που μεθόδευσαν και επέβαλαν την ένωση αυτή.
Η διαβούλευση έχει νόημα, όταν μιλάει και αποφασίζει η τοπική κοινωνία και όχι τα φερέφωνα των προσωπικών συμφερόντων και των κομματικών σκοπιμοτήτων.
Η χώρα και οι πολίτες δεν μπορεί να υποβάλλονται σε θυσίες για τις λαθεμένες επιλογές κυβερνώντων στην ανάπτυξη, στην οικονομία, στη διοίκηση και εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα με εκτρωματικά αυτοδιοικητικά σχήματα που δεν υπηρετούν την αυτοδιοίκηση και την τοπική ανάπτυξη.

Ζητούμε την ακύρωση της απόφασης και την προσάρτηση του Δήμου Πέτα στο Δήμο Άρτας"...


Και τότε βρε αδέρφια, αφού κανένας δεν τον θέλει αυτό τον Δήμο, πώς τον έφτιαξαν αυτοί οι κακοί Αθηναίοι του Υπουργείου Εσωτερικών; Μήπως είχαν τσίγκλισμα και σπρώξιμο και πίεση και σφίξιμο από τρίτους, από Αρτινούς ενδιαφερόμενους;

Πού να ξέρω εγώ ο κακόμοιρος;

Ρωτήστε τον Πάνο και τον Δημήτρη, αυτοί μπορεί να ξέρουν κατιτίς περισσότερο!!!
Πάντως, προχτές το βράδυ υπήρχε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Πέτα και ειπώθηκαν πολύ βαριές κουβέντες, μάλιστα μερικοί απειλούσαν να κατέβουν στην Άρτα και να τα πούν ένα χεράκι με αυτούς που θεωρούνε υπεύθυνους για το "μαγείρεμα"...
Τελικά, με ψήφους 9-3 αποφασίστηκε να μη δεχτούνε τον Καλλικράτη και να ζητήσουνε την ένταξή τους στον Δήμο Άρτας.
Απ 'ότι ξέρω, χτες το βράδυ υπήρχαν ανάλογα Συμβούλια και στο Νεοχώρι και στο Κομπότι και όλες οι πληροφορίες έλεγαν ότι ανάλογες θα ήταν κι εκεί οι αντιδράσεις του κόσμου...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...