Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Κύριε Γκόντα, έχετε γράμμα...

Το παρακάτω mail μου το έστειλε ένας φίλος από τα Γιάννενα και απευθύνεται προς τον Δήμαρχο Ιωαννίνων:


ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, κ. Νικόλαο Γκόντα

ΚΟΙΝ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιωαννιτών, κ. Βασίλειο Κοσμά

Επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Ιωάννη Μελανίδη

Επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ Φίλιππα Φίλιο

MME

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Μετά την προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και την απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει κατά 20% τις ετήσιες αποδοχές των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων και των αντίστοιχων των ΔΕΚΟ, αναπόφευκτα τα Γιαννιώτικα νοικοκυριά βιώνουν ιδιαίτερα δύσκολες ημέρες, καθώς βλέπουν τα εισοδήματά τους μέρα με την ημέρα να εξανεμίζονται.

Οι συνδημότες μας, ανάμεσα σε αυτούς και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως συνταξιούχοι, άνεργοι, μετανάστες κ.α έχουν επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, που αγγίζουν το 150% και βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Μπροστά σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, εκτιμώ πως ο Δήμος Ιωαννιτών δεν θα πρέπει να παραμένει για άλλο θεατής αλλά οφείλει άμεσα να ενεργοποιηθεί και να συνδράμει με συγκεκριμένα μέτρα τους συμπολίτες μας.

Ειδικότερα, προτείνω η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στη μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΙ και θα ήθελα εδώ να διευκρινίσω, ότι με τη μείωση κατά 20% της μισθοδοσίας του προσωπικού, που αποφάσισε η κυβέρνηση, δεν νομίζω, ότι νομιμοποιείται πλέον η Δημοτική Αρχή να συνεχίζει να τα εισπράττει από τους πολίτες των Ιωαννίνων.

Επίσης κ. Δήμαρχε, προτείνω να ζητήσετε από την Κυβέρνηση -μέσω της ΚΕΔΚΕ- να προβεί σε μείωση των αντίστοιχων τιμολογίων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ώστε να αντισταθμιστεί η απώλεια του εισοδήματος που υφίσταται ο πολίτης, η οποία αγγίζει το 20%, ώστε η αύξηση και του ΦΠΑ κατά 4%, να μην επιβαρύνει επιπλέον τον πολίτη.

Εκτιμώ, ότι όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης των συμπολιτών μας ενάντια στην φτώχεια, ενώ παράλληλα θα αναδείξουν τον Δήμο της πρωτεύουσας της Ηπείρου, εγγυητή της προσπάθειας για αξιοπρεπή διαβίωση όλων των Γιαννιωτών.

Με εκτίμηση


Δημήτρης Παπαδόπουλος (MSc Γεωπόνος)

Δημότης Δήμου Ιωαννιτών

ΚΕΝΤΡΙ: Αγαπητέ κύριε Παπαδόπουλε, λυπάμαι που θα σας αποκαρδιώσω, αλλά πολύ φοβάμαι ότι πιθανότερη απάντηση που θα πάρετε είναι ότι λόγω του Προγράμματος Λιτότητας, οι κρατικοί πόροι προς τον Δήμο έχουν μειωθεί σημαντικά και γιαυτό σχεδιάζεται η αύξηση των δημοτικών τελών κατά άλλα 150% !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...