Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Τα αίσχη στην Εστία της Δόμπολης...


Κινητοποίηση υπεράσπισης του δικαιώματος σε δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά για όλους τους φοιτητές έκανε χτες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στις εστίες της Δόμπολης στα Γιάννενα.
Οι φοιτητές βρέθηκαν αρχικά στην εφορεία της σίτισης και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μπροστά από την είσοδο των εστιών. Αιχμή των διεκδικήσεών τους ήταν η άμεση λειτουργία του εστιατορίου με αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση και προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καθώς το εστιατόριο εδώ και 4 μήνες δε λειτουργεί, αφού δεν υπάρχει προσωπικό!
Οι συμβάσεις των εργαζομένων έληξαν, δεν ανανεώθηκαν και οι ελλείψεις αυτές φαίνεται να αξιοποιούνται για την παράδοση της σίτισης σε ιδιώτες.
Το πρόβλημα με τη σίτιση στο εστιατόριο της Δόμπολης έρχεται να προστεθεί στις άθλιες συνθήκες στέγασης, που είναι ορατές «διά γυμνού οφθαλμού» (παλιά κτίρια, κακοτεχνίες, δωμάτια-κλουβιά, κοινά μπάνια και τουαλέτες) για τους 500 περίπου φοιτητές που διαμένουν στις εστίες, οι οποίες συνολικά καλύπτουν μόλις το 10% των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
από το epirusgate

ΚΕΝΤΡΙ: Είναι αλήθεια ότι η Εστία της Δόμπολης ήταν και είναι ένα αίσχος... Πραγματικά είναι ντροπή για την Ελληνική Πολιτεία να διαθέτει τέτοιους άθλιους χώρους για τους φοιτητές, που υποτίθεται πρέπει να βρίσκονται σε ένα αξιοπρεπές, ανθρώπινο περιβάλλον για να μπορέσουν να ασχοληθούν με τις σπουδές τους.
Κι είναι ακόμη μεγαλύτερη ντροπή να είναι κλειστό το εστιατόριο για 4 μήνες, επειδή έληξαν και δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων. Ας έφερναν υπαλλήλους της Βουλής (δεν μπορεί, από τους 1350, όλο και θα περισσεύουν καμιά δεκαριά...), για να μαγειρεύουν και να σερβίρουν!!!
Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είναι αλήθεια ότι εδώ και δεκαετίες οι εστίες βρίσκονται στα χέρια των φοιτητοπατέρων, που σαν γενικοί δερβέναγες έχουν υπό την υψηλή εποπτεία τους τα πάντα. Κι αν τυχόν κανένας φοιτητής τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για όσα γίνονται, δέχεται και απειλές, τρώει και τις "ψιλές" του και μπορεί να βρει κάποια ώρα και τα πράγματά του στο διάδρομο...
Πιστέψτε με, ξέρω τι σας λέω...
Ναι, η Πολιτεία απαξιώνει τις εστίες και πιθανόν να "στρώνει το χαλί" για να έρθουν να τις εκμεταλλευτούν οι ιδιώτες και πολύ καλά κάνουν οι φοιτητές και διαμαρτύρονται και ξεσηκώνονται για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αλλά πρέπει να ξεσηκωθούν και ενάντια στους "εσωτερικούς εκμεταλλευτές", που χρησιμοποιούν τις κομματικές παρατάξεις σαν άλλοθι για το προσωπικό τους νταβαντζιλίκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...