Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

MSF, βγες από την καθημερινότητα, μπες σε αποστολή...

Βγες από την καθημερινότητα. Μπες στη θέση ενός εθελοντή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα...

banner-top

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σας καλούν να ζήσετε την εμπειρία μιας αποστολής μπαίνοντας στη θέση ενός εθελοντή από την Τετάρτη 12 έως την Κυριακή 21 Μαΐου στην παραλία Θεσσαλονίκης, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ένας κινητός προσφυγικός καταυλισμός φτάνει στο κέντρο της πόλης καλώντας σας να ζήσετε για λίγα λεπτά ως γιατρός, τεχνικός ή νοσηλευτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και να γνωρίσετε τα διλήμματα, τις προκλήσεις και την ικανοποίηση μιας αποστολής.

«Μόλις έχετε περάσει τα σύνορα. Βρίσκεστε σε μια χώρα που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Ολόκληρες οικογένειες τρέπονται σε φυγή από τα χωριά τους για να γλιτώσουν απ’ τις μάχες. Την τελευταία εβδομάδα περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε μια απομονωμένη περιοχή που δεν έχει καμιά απολύτως υποδομή. Στον καταυλισμό ακούγεται ότι χιλιάδες ακόμα άνθρωποι είναι στο δρόμο και καταφθάνουν. Άλλοι είναι απόλυτα εξουθενωμένοι, άλλοι άρρωστοι. Όλοι έχουν κάτι κοινό: δεν τους έχει απομείνει τίποτα πια. Εδώ αρχίζει η δική σας αποστολή. Από εσάς εξαρτάται η επιβίωσή τους!»

Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν καθημερινά χιλιάδες εθελοντές των αποστολών μας στα διάφορα σημεία του κόσμου και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης, βραβευμένες φωτογραφίες από το διεθνές πρακτορείο Magnum Photos, θα σας ταξιδέψουν στις αποστολές της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση ταξιδεύει σε εννέα πόλεις:

Μυτιλήνη 14-18/4– Κομοτηνή 21-25/4– Ξάνθη 28/4-1/5–Καβάλα 5-9/5–Θεσσαλονίκη 12-21/5 –Κατερίνη 26-30/5- Λάρισα 2-6/6-Τρίκαλα 9-13/6-Αθήνα 16-22/6

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης:

www.msf.gr/seapostoli

Ekthesi#1


Το είδα στα Καλά Νέα και σκέφτηκα ότι δεν είναι μια απλή έκθεση... Είναι μια άσκηση ετοιμότητας!!!
Όλα τριγύρω μας αλλάζουνε, ανήκουμε σε μια γενιά που ζει μια ιστορική περίοδο αλλαγών, ανατροπών, νέων γεννήσεων. Κανένας μας δεν ξέρει με σιγουριά να πει πώς θα μοιάζει ο κόσμος μας, ακόμη κι ο μικρόκοσμος της καθημερινότητάς μας αύριο.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε εθελοντικά ό,τι μπορούμε, για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...