Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Αμβρακικός. Εδώ θα γίνει πόλεμος!!!


Με την φράση «εδώ θα γίνει πόλεμος» οι επαγγελματίες παράκτιοι αλιείς του Αμβρακικού Κόλπου πραγματοποίησαν την Πέμπτη που μας πέρασε, κατάληψη στον Φορέα Διαχείριση Υγροτόπων Αμβρακικού στην Άρτα.
Με αυτό τον τρόπο διαμαρτυρήθηκαν για την προσπάθεια «νομιμοποίησης»των υδατοκαλλιεργειών που υπάρχουν στον Αμβρακικό Κόλπο.
"Παρότι ο Αμβρακικός είναι υπερφορτωμένος από τα οργανικά φορτία διαφόρων δραστηριότων και οι ψαράδες βρίσκονται σε οικονομική εξαθλίωση και στα πρόθυμα της ανεργίας, η πολιτεία δείχνει να μην κατανοεί την κρισιμότητα της κατάστασης" είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Αλιέων Ηπείρου Μενέλαος Τσιώλης που τόνισε ότι πάγια θέση των ψαράδων είναι να «μετακινηθούν» όλες οι ιχθυοκαλλιέργειες στην ανοιχτή θάλασσα.
Για προσπάθεια νομιμοποίησης των υδατοκαλλιεργειών κάνει λόγο και ο Πρεβεζιάνος ψαράς-και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας- Δημήτρης Τσαλικίδης τονίζοντας με νόημα ότι ο κόσμος θα ξεσηκωθεί αν δεν βρεθεί άμεσα λύση.

Καλό θα ήταν οι Αθηναίοι αρμόδιοι να έπαιρναν στα σοβαρά αυτά που λένε οι βιοπαλαιστές του Αμβρακικού, γιατί αν δούνε ξαφνικά τα γραφεία τους σκεπασμένα με διχτυα και τους εαυτούε τους πιασμένους σαν τσιπούρες, μάλλον θα είναι αργά για να περισώσουν το prestige τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...