Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Λαμόγια για Guinness...


Τελικά, έχουμε μια τάση να παίρνουμε ακόμη και καλές συγκυρίες, που θα μπορούσαν να μας διαφημίσουν, έτσι ώστε να μην ακουγόμαστε στο εξωτερικό, μόνο για "αρπαχτές" και λαμογιές και να τις κάνουμε σαν ...τα μούτρα μας!!!
Γνωστή η επιτυχία από άποψη προσέλευσης του Super Rally 2010, με σχεδόν 2900 χαρλεάδες να καταφτάνουν από κάθε γωνιά του κόσμου και να κατευθύνονται προς την Πάτρα, δεν μπορεί κάποιους θα είχατε πετύχει σε κάποια εθνική οδό πριν 2 εβδομάδες...

Γνωστή και η επιτυχία να μπούμε στο βιβλίο Guinness, με πάνω από 2500 Harley-Davidson να κάνουν ταυτόχρονη διέλευση στη Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο. Δείτε το video:




Δυστυχώς όμως, αυτό που τελικά έμεινε ήταν η νεοελληνική κουτοπονηριά, η παγαποντιά και η διεθνή μας ξεφτίλα!!!

Αντιγράφω, όπως τα άκουσα στο
Καφενείο:

"
Φωτιές έχει ανάψει στην Πάτρα η καταγγελία-βόμβα του προέδρου των ξενοδόχων Ηλία Μεντζελόπουλου, στις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν σχετικά με τις υπέρογκες τιμές που χρέωσαν τους «χαρλεάδες»: Ανεβάσαμε τις τιμές για να καλύψουμε τις μίζες, που ζήτησαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης Super Rally 2010!!!

Ηδη άνοιξε ο ασκός του Αιόλου καθώς πυκνώνουν οι φωνές, που κάνουν λόγο για «φαγοπότι» που έστησε το ... «φουριστάν» και στο οποίο συμμετείχαν «το παντός καιρού τρωκτικό και οι λοιποί κολλητοί»!!!

Φυσικά, όλοι περιμένουν από την καταχρεωμένη δημοτική αρχή, που σε αγαστή συνεργασία με τη νομαρχία, σε περίοδο άγριας λιτότητας, δαπάνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (το ακριβές ποσό κρατείται μυστικό…), να προβούν, με απόλυτη διαφάνεια, σε λεπτομερή οικονομικό απολογισμό, στον οποίο να περιλαμβάνονται και οι αναθέσεις των επιμέρους δράσεων.

Ισως, αποδειχτεί πως δεν αρκούσαν τα 2-3 λεπτά προβολής, μέσω διεθνών τηλεοπτικών δικτύων, της διέλευσης 2500 «χαρλεάδων» από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, για να λάβει θετικό πρόσημο η διοργάνωση.


Ακούγονται πολλά για τις τραυματικές εμπειρίες, που αποκόμισαν οι ξένοι δικυκλιστές. Η ανοργανωσιά, οι τραγελαφικές καταστάσεις και το σκηνικό «αρπαχτής» (εκτός από τις τσουχτερές τιμές των ξενοδοχείων, τα ποτά ακόμη και τα σουβλάκια πέταξαν 2 και 3 φορές πάνω), που βίωσαν μάλλον δυσφήμισαν παρά ωφέλησαν την πόλη.


Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:


- Περίπου, 6000 μοτοσυκλετιστές υποχρεώθηκαν να «φιλοξενηθούν» στις πρόχειρες εγκαταστάσεις του έλους της Αγυιάς, μέσα στη λάσπη, το κρύο και τη βροχή, ενώ


- Αλλοι 1000 περίπου, που κατέφυγαν σε ξενοδοχεία, κυριολεκτικά «γδάρθηκαν».


Επόμενο είναι οι ξένοι «χαρλεάδες», που ήδη πήραν το δρόμο της επιστροφής στις πατρίδες τους να μην μεταφέρουν στις αποσκευές τους τις καλύτερες εντυπώσεις από την Πάτρα, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής"

1 σχόλιο:

  1. Διόρθωση: οι μηχανές οι οποίες πήγαμε στην Πάτρα είμασταν 7.700 περίπου και όχι 2.900 όπως ανεφέρατε πιο πάνω.

    Επίσης πολλοί ξένοι έμειναν πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την οργάνωση κτλ και αυτό το ξέρω από προσωπική συζήτηση ,αζί τους!
    Όσο για την βροχή δεν νομίζω οτι φέρουν ευθύνη οι διοργανωτές. (Και σε εμένα τον ίδιο πλυμήρησε σκηνή, ρούχα,.... αλλά και πάλι ΤΕΛΕΙΑ τα περάσαμε!!!!)

    Για τα υπόλοιπα τα οποία γράφεται δεν μπορώ να πω κάτι γιατί πολύ απλά δεν τα γνωρίζω.

    Ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και καλύτερη δουλειά για την σωστή και καλύτερη προβολή της χώρας μας είναι δεδομένο.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...