Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ότι κάτι βρωμάει;Τελικά, τι γίνεται με αυτό το Υπουργείο; Για το Υπουργείο Πολιτισμού λέω, που πάει να εξελιχθεί μου φαίνεται σε μέγα κέντρο λαμογιάς!!!
Τη μια μέρα σκάνε τα 5,5 εκατομμύρια φοροδιαφυγής του υφυπουργικού συζύγου, την παράλλη μέρα αποκαλύπτεται κάτι άλλο, μπας και να μαζευτούν να κάνουν κανέναν αγιασμό;
Ματιασμένοι θα 'ναι, δεν εξηγείτε διαφορετικά.
Κοιτάξτε τι έσκασε σήμερα!!!
Αφορά ερώτηση που κατέθεσε πριν λίγο ο βουλευτής της ΝΔ, ο Αργύρης Ντινόπουλος προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών, Γερουλάνο και Παπακωνσταντίνου, που είναι υπεύθυνοι για τον ΟΠΑΠ και για το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.


Διαβάστε προσεκτικά, έχει πολύ ψωμί, απ' ότι φαίνεται:


"Στις 10/05/10 και στο παιγνίδι «Πάμε στοίχημα» ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Μίρκο Σαβίνι εφέρετο να έχει ( με κωδικό 142- ειδικού στοιχήματος) απόδοση επιτυχίας τέρματος ένα προς εξήντα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό της 12ης /05/10 (play off).

Αλλά ο Μίρκο Σαβίνι ήταν, ήδη, τραυματίας και μετά βεβαιότητος απεκλείετο η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό αφού, μάλιστα, δεν συμπεριελήφθη από τον προπονητή Φερνάντο Σάντος ούτε κάν στην 18αδα.

Ο ΟΠΑΠ ουδέν έπραξε για να ακυρώσει την συμμετοχή του Μίρκο Σαβίνι στο «Πάμε στοίχημα» (δηλαδή να τον «φράξει» κατά την σχετική ορολογία του Οργανισμού).

Έτσι όσοι είχαν ποντάρει στο να επιτύχει ο ….τραυματίας Μίρκο Σαβίνι τέρμα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό πήραν τα λεφτά τους πίσω.

Τους επεστράφη, δηλαδή, το ποσό (η αξία του σχετικού κουπονιού) το οποίο είχαν στοιχηματίσει στον ατυχή Μίρκο Σαβίνι.

Αυτό το περίεργο περιστατικό, όμως, συνδυάζεται με μια άλλη δραστηριότητα του ΟΠΑΠ, η οποία – για ορισμένους- εξηγεί την, αρχικά, ακατανόητη ενέργεια (γκάφα) του Οργανισμού.

Πριν από 15 ημέρες ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να προσφέρει το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ (από αδιάθετα κέρδη) στους παίκτες του «Πάμε στοίχημα».

Στην ορολογία του Οργανισμού αυτή η προσφορά αποκαλείται «προωθητική ενέργεια» και οι παίκτες του « Πάμε στοίχημα» διεκδικούν μία « άμεση νίκη».

Μπορούν, δηλαδή, να κερδίσουν (άμεσα) 10, 20,50 ή 1000 ευρώ με την κατάθεση ενός κουπονιού του «Πάμε στοίχημα» αξίας τριών (3) ευρώ και άνω.

Το γεγονός όμως ότι ο ΟΠΑΠ προσφέρει την ίδια δυνατότητα «άμεσης νίκης» είτε κάποιος καταθέσει κουπόνι μόλις τριών (3) ευρώ είτε πολλαπλάσιας αξίας (ενέργεια πρωτοφανής για τα δεδομένα του σύγχρονου μάρκετινγκ) είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του « Πάμε στοίχημα» να «σπάνε» τα κουπόνια μεγάλης αξίας σε πολλά των τριών (3) ευρώ διεκδικώντας πολλές «άμεσες νίκες».
Αυτή η ακατανόητη ενέργεια του ΟΠΑΠ καθίσταται ύποπτη συνδυαζόμενη με την υπόθεση Μίρκο Σαβίνι.

Παρατηρήθηκε, δηλαδή, ότι ορισμένοι παίκτες σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, ποντάρισαν πολλά δελτία αξίας μόλις τριών (3) ευρώ στον … τραυματία Μίρκο Σαβίνι , συμμετέχοντας έτσι – με αυξημένες πιθανότητες- στην «άμεση νίκη» και εισπράττοντας ικανά ποσά απλά και μόνον με την κατάθεση του σχετικού κουπονιού.

Οι ίδιοι όμως «υπέρμαχοι του Σαβίνι» γνώριζαν ότι ο ΟΠΑΠ θα τους επέστρεφε την αξία των κουπονιών ( πολλά κουπόνια από τρία ευρώ το καθένα) αφού ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκε στο παιγνίδι με τον Ολυμπιακό, όπως ,άλλωστε, ήταν γνωστό πριν ο ΟΠΑΠ τον συμπεριλάβει (αν και τραυματία!) στο «Πάμε στοίχημα».

Πρακτορείο της Θεσσαλονίκης (όπου όλοι γνώριζαν ότι ο Μίρκο Σαβίνι δεν επρόκειτο συμπεριληφθεί ούτε καν στην 18αδα του ΠΑΟΚ) εισέπραξε από την «άμεση νίκη» το ποσό των εννέα χιλιάδων ευρώ (9.000) χωρίς να ξοδέψει απολύτως τίποτα αφού ο ΟΠΑΠ λόγω μη συμμετοχής του Μίρκο Σαβίνι επέστρεψε την αξία όλων των κουπονιών του «Πάμε στοίχημα» τα οποία συμπεριελάμβαναν τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Πρόκειται δηλαδή για πρωτοφανή γκάφα της διοίκησης του ΟΠΑΠ και των «αρμοδίων» εξωτερικών συμβούλων τους οποίους έχει προσλάβει, εάν, βεβαίως, δεν στήθηκε η όλη υπόθεση για να ωφεληθούν ορισμένοι σε βάρος του δημοσίου χρήματος.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Τι ακριβώς έχουν κάνει για την διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και ποία τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας.
  2. Πόσοι εξωτερικοί σύμβουλοι υπηρετούν στον ΟΠΑΠ για το « Πάμε στοίχημα», ποίοι είναι αυτοί και ποίες οι αμοιβές τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...