Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Θέμα χρόνου να γίνει το κακό...


Ωραιότατος ο καινούργιος σταθμός του ΚΤΕΛ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ στο Αγρίνιο!
Ισως ο πιο καλαίσθητος και πιο σύγχρονος σ' ολόκληρη τη χώρα.
Περιλαμβάνει άνετους χώρους αναμονής των επιβατών, εστιατόριο, καφετέρια, μίνι μάρκετ, θέσεις για ταξί, πάρκινγκ και αστική συγκοινωνία.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα γίνει κάτι σαν νέος Μαλιακός.
Κι αυτό γιατί βρίσκεται πάνω στην Εθνική οδό Αντιρίου-Αγρινίου,έναν κακοτράχαλο δρόμο με μια λωρίδα κυκλοφορίας προς κάθε κατεύθυνση και διπλή διαχωριστική γραμμή στη μέση.
Και το πρόβλημα έγκειται στους ασυνείδητους οδηγούς που παραβιάζουν τη διπλή γραμμή!!!
Πρόκειται για τους ερχόμενους από το Μεσολόγγι προς το Αγρίνιο, οι οποίοι βαριούνται να πάνε μερικά μέτρα παρακάτω και να γυρίσουν προς το σταθμό αλλά και γι' αυτούς που βγαίνουν από το σταθμό με κατεύθυνση προς το Αγρίνιο. Δυστυχώς σήμερα το μεσημέρι είδα και λεωφορείο του ΚΤΕΛ να βγαίνει κάθετα στην Εθνική και να στρίβει αριστερά προς Αγρίνιο. Εδώ να σημειώσω πως υπάρχει η κανονική έξοδος από την κάτω μεριά στο δρόμο της Γιανούζης που όμως κάποιοι την αποφεύγουν προτιμώντας να κάνουν εγκληματικές παραβάσεις με τα γνωστά αποτελέσματα σε περίπτωση δυστυχήματος.
Στις φωτογραφίες που βλέπετε και οι οποίες τραβήχτηκαν σε διάστημα ολίγων λεπτών φαίνονται καθαρά οι παραβάσεις κάθε είδους τροχοφόρου!
Απευθύνομαι προς κάθε αρμόδιο από το υπουργείο, τους ιδιοκτήτες του KΤΕΛ, τη νομαρχία, το δήμο και γενικώς κάθε υπεύθυνο της περιοχής να λάβουν επειγόντως μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα. Μη σας μπερδεύει η μπάρα που βλέπετε, αυτή είναι στην απέναντι πλευρά της Εθνικής οδού και τη χωρίζει από τον παράδρομο που υπάρχει εκεί. Μια λύση θα ήταν να μπουν κολονάκια στη μέση του δρόμου που να καθιστούν απαγορευτική την κάθετη διέλευση, επίσης η παρουσία τροχονόμου ίσως απέτρεπε τους ασυνείδητους να εγκληματούν.
Και κάτι ακόμα, πιστεύω πως στο σημείο θα έπρεπε να κατασκευαστεί και μια πεζογέφυρα που να διευκολύνει τους πεζούς να περνάνε στον απέναντι παράδρομο.

ΚΕΝΤΡΙ: το διάβασα στον Γηγενή Αγρινιώτη, που σαν ντόπιος ,όλο και κάτι παραπάνω ξέρει. Οι φωτογραφίες του δεν σηκώνουν αμφισβήτηση, δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο τις επαναλαμβανόμενες παραβάσεις, που σίγουρα κάποια στιγμή θα προκαλέσουν και ατύχημα.
Κάντε λοιπόν κύριοι "υπεύθυνοι" γρήγορα κάτι, γιατί δεν μπορείτε να προσποιηθείτε τους ανήξερους...

1 σχόλιο:

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...