Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Tο «Γεράκι της Μάλτας»... ή να πώς μοιάζει ένα όνειρο!!!



Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", η Κύπρια πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ελένη Αμβροσιάδου απέκτησε το μεγαλύτερο και πιθανά πολυτελέστερο ιστιοπλοϊκό σκάφος στον κόσμο, το «Γεράκι της Μάλτας», έναντι περίπου 60 εκατομμυρίων στερλινών.
Το διάσημο για το μέγεθος, την πολυτέλεια, το σχεδιασμό και τον υπερσύγχρονο ψηφιακό έλεγχο των πανιών του σκάφος, ανήκε προηγουμένως στον επίσης πολυεκατομμυριούχο Τομ Πέρκινς, έναν από τους πρώτους χρηματοδότες της γνωστής εταιρείας Google.
Η Κύπρια επιχειρηματίας, δήλωσε πως, επειδή εργάζεται 16 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το γιοτ μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο. Η ίδια ταξιδεύει συνεχώς με το ιδιωτικό της αεροσκάφος μεταξύ Βρετανίας, Ελλάδας και Κύπρου. Ωστόσο, θεωρεί ότι το σκάφος αποτελεί μια πρώτης τάξης επιχείρηση και το διαθέτει προς ενοικίαση έναντι 375.000 στερλινών την εβδομάδα.
Το σκάφος έχει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα. Στο εσωτερικό του φιλοξενείται ένα -περίφημο στους γνώστες της τέχνης- γλυπτό που αναπαριστά ένα ιστορικό μοντέλο αυτοκινήτου της Μαζεράτι.
Μεταφέρει επίσης δύο σκάφη των 32 ποδών, άλλες έξι βάρκες και σειρά τζετ σκι, όπως και μικρό υποβρύχιο, που δεν είναι γνωστό αν συμπεριλήφθηκε στην αγορά.

Το διάβασα στο Foreign Press και θα ήθελα να δηλώσω στην κυρία Αμβροσιάδου ότι είμαι πολύ μεγάλος θαυμαστής της, καταγοητευμένος από την προσωπικότητά της και έτοιμος να την συνοδεύω τις υπόλοιπες 8 ώρες της ημέρας, επτά ημέρες την εβδομάδα, πενήνταδύο εβδομάδες τον χρόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...