Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Για ποιό λόγο;


Μιλούσα νωρίτερα με φίλο που μένει στην Αθήνα και εργάζεται στο κέντρο. Μου είπε ότι κυκλοφοράει η φήμη ότι θα γίνουν μεγάλα επεισόδια και ότι θα καεί η Αθήνα.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να λέγονται τέτοια πράγματα... Η βία γεννάει βία, αυτό είναι αλήθεια, όπως αλήθεια είναι ότι η ασυδοσία γεννάει ασυδοσία, η διαφθορά γεννάει διαφθορά κτλπ.

Κάποια στιγμή όμως πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή. Και να πούμε ως εδώ και όχι παραπέρα.

Γιαυτό θα ήθελα να πω στους μεν ότι ο Αλέξης δεν θα αναστηθεί σπάζοντας και καίγοντας και στους δε ότι ρεβανσισμός και άχτι για εκδίκηση μπορεί να "χωράνε" στους φανατισμένους χούλιγκαν, που δίνουν ραντεβού για να μαχαιρωθούνε, αλλά δεν μπορεί να έχουν θέση σε (υποτίθεται) εκπαιδευμένους επαγγελματίες, που ορκίστηκαν να τηρούνε τους νόμους.

Γιαυτό, ως εδώ αδέρφια. Ο φαύλος κύκλος της βίας είναι το βούτυρο στο ψωμί όλων αυτών που την εμπορευματοποιούνε και μας την "πουλάνε", ανάλογα με το συμφέρον τους...

1 σχόλιο:

  1. Tι να πω, σ οσους δεν νοιαζοντε πως ο καθε ενας εχει φτιαξει καποια περιουσια.
    Αντε ενα ναχουν ,εναμαγαζι, ενα σπιτι, ενα αυτοκινητο χωρις ναεχουν μεταχειριστει μεσα αθεμιτα,παρα κοπο, προσπαθεια και πληρωνουν καθε φορα που παθουν ζημιες χωρις να φταινε.
    Καποιοι λενε πως ειναι κατεστημενο, κεφαλαιο κι αλλα πολλα μα δεν ειναι δυνατον ναξερουν οκαθε ενας τι περνανα κρατα το καθε τι που απεκτησε. Ελπιζω οι νεοι να χουν ηρεμησει μη βλεπουν ολα πωςειναι μαυρα στη πορειατης ζωηςτους. Αλλαζουν ολα στο καλλιτερο αν οι νεοι θελησουν οχι πετωντας πετρες κι αλλα... μα αν αγαπησουν τον εαυτο τους, θελησουν να φτιαξουν κατι ναμαθπυν μια τεχνη να φθασουν εκει που ονειρευοντε
    Ονειρα ναεχουν αλλοιμονο στους νεους που δεν ονειρεοντε ,μ ολα τα εμποδια.
    Η αγαπηγιατη ζωη νικαει πιστεψτε με δεν αξιζει να χανεστε σε ψευτικους παραδεισους ουτε να μενετε στασιμοι σε μια αντιδραση για ολα μια αλλη θεση στη πορεια θα δειξει σ ολους πως η νεοι ειναι σωστοι και απλαθελουν να ζησουν καλλιτερα απ οτι μπορουν ,ολοι οφειλουμε νατους βοηθαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...