Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ψυχραιμία παιδιά...


Δεν ξέρω ποιανού ήταν η φαεινή ιδέα να γίνει αυτό. Αν ήξερα, θα σας έλεγα και τι φταίει. Δηλαδή αν η ιδέα της αποχής ήταν των παιδιών, μάλλον θα ήταν ένας πλάγιος τρόπος για να γλυτώσουνε κάποιες μέρες σχολείο -κάνει και κάτι λιακάδες, όνειρο...
Υποπτεύομαι όμως ότι η ιδέα είναι των γονιών, που υπερπροστατευτικοί και αναμασώντας τις υστερικές κραυγές των ΜΜΕ, σπρώχνουν τα παιδιά σε τέτοιες ενέργειες.

Το παρακάτω το διάβασα στο site του Δήμου:


"Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 2ου και του 3ου Γυμνασίου Άρτας, καθώς και μία τάξη του 3ου Λυκείου Άρτας, λόγω της ανασφάλειας που έχει δημιουργήσει η εξάπλωση της νέας γρίπης.

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, στο 3ο Γυμνάσιο ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 9, μαζί τα 4 που διαπιστώθηκαν προ ημερών στο σχολείο. Χθες παρουσιάστηκε κρούσμα και σε μαθητή του 2ου Γυμνασίου, ενώ σήμερα αναφέρθηκαν δύο ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα, σε μαθητή του 3ου Λυκείου και σε μαθητή του 4ου Γυμνασίου Άρτας.

Ωστόσο, από το Υπουργείο δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον εντολή για κλείσιμο κανενός σχολείου ή τμήματος στο νομό λόγω γρίπης, καθώς εκτιμάται ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για μια τέτοια απόφαση."


Δεν είδα όμως κανέναν γονέα να ξεσηκώνεται και να κάνει κατάληψη ή να κλείνει κανέναν δρόμο, για να διαμαρτυρηθεί για χίλιες-δυό αιτίες που βάζουν σε κίνδυνο το παιδί του. Ούτε για τα αυτοκίνητα που τρέχουν μαρσάροντας έξω από τα σχολεία, ούτε για τις ακατάλληλες και επικίνδυνες αίθουσες, ούτε για τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα που περνάνε μέσα από τους πεζόδρομους και την κεντρική πλατεία για να κόψουν δρόμο, ενώ παιδάκια περπατάνε ή παίζουν αμέριμνα.
Για όλα αυτά, δεν τρέχει τίποτε... Δεν το 'παν στις Ειδήσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...