Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ψηλά το κεφάλι!!!


Παρακολουθώ όλο και πιο συχνά στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων, να εμφανίζονται όλο και περισσότερα βιβλία-εγχειρίδια αυτοβοήθειας για άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Τα συγκεκριμένα εγχειρίδια αυτοβοήθειας, υποτίθεται ότι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους οδήγησαν στην κατάθλιψη ή τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της. Aπευθύνονται όμως και στους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον του καταθλιπτικού ατόμου, οι οποίοι πολλές φορές αδυνατούν να κατανοήσουν τη συμπεριφορά του και τις ανιδράσεις του.
O στόχος αυτών των βιβλίων, σύμφωνα με τους συγγραφείς τους, είναι διπλός: πρώτον, να βοηθήσουν τον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα το θέμα της κατάθλιψης. δεύτερον, μέσα από ασκήσεις και ειδικές εφαρμογές επιχειρούν να διδάξουν δεξιότητες αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.

Tα εγχειρίδια αυτοβοήθειας υποτίθεται ότι είναι πρακτικοί, βήμα-προς-βήμα οδηγοί αντιμετώπισης των ψυχολογικών προβλημάτων, που μπορούν να προσφέρουν στους ανθρώπους μια διέξοδο προς τη θεραπεία και ένα καλύτερο μέλλον. Εάν το καταφέρνουν ή όχι, είναι κάτι που δεν μπορώ να το αξιολογήσω, γιατί δεν είμαι ειδικός, παρόλο που, όπως όλοι μας φαντάζομαι, περνάω περιόδους που τα προβλήματα φαίνονται "βουνό" και βιώνω καταθλιπτικά συμπτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...