Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Εμείς δεν έχουμε Νομάρχη, εμείς έχουμε κελεπούρι!!!

Χθες είχα μια ανάρτηση για το ότι παιδιά προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματα από τον φόβο τους για τη νέα γρίπη. Αργότερα αντιπροσωπεία των παιδιών πήγε να δει το Νομάρχη, ο οποίος είπε ότι θα το κοιτάξει το θέμα και...
Σήμερα, γύρω στις 10 η ώρα το πρωΐ, πήγε επιτόπου για να ελέγξει(;;;) την κατάσταση (ΚΑΙ επιδημιολόγος η Νομαρχάρα μας) και αποφάσισε (αντιγράφω από το site του Δήμου) :





"
Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο το 3ο Γυμνάσιο Άρτας με απόφαση του Νομάρχη Άρτας λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων της νέας γρίπης. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Παπαβασιλείου στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί στο σχολείο συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. της Νομαρχίας κ. Καρανίκα, τονίζοντας όμως ότι η απόφαση αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσει το ερέθισμα και για να μην γίνει μάθημα σε άλλα σχολεία όπου υπάρχουν μεμονωμένα κρούσματα αυτή τη στιγμή. Ο Νομάρχης είχε συνάντηση με τον Δ/ντή του 3ου Γυμνασίου κ. Αρκουμάνη, με τους καθηγητές του σχολείου καθώς και με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Στο 3ο Γυμνάσιο υπάρχουν 13 κρούσματα επιβεβαιωμένα, κατανεμημένα όμως στις τάξεις ενώ όπως τόνισε ο Νομάρχης, αν χρειαστεί θα γίνει και απολύμανση στο σχολείο. Στα άλλα σχολεία ανέφερε ότι τα κρούσματα είναι ασήμαντα.
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Παπαβασιλείου είπε για το θέμα:
«Σχολεία μισόκλειστα ή σχολεία που λειτουργούν με λίγα παιδιά, δεν λειτουργούν. Άρα λοιπόν δεν θα δουλέψει το σχολείο σήμερα και αύριο ενώ μεσολαβεί και το διήμερο του Σαββατοκύριακου. Θα δούμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση. Υπάρχει μια συνολική και συνεχής παρέμβαση προς το ΕΚΕΠΥ και εκτιμούμε ότι την Δευτέρα τα πράγματα θα είναι ομαλοποιημένα. Αυτή όμως η υπεύθυνη πράξη, που έχει και τη συναίνεση και των γονέων και των παιδιών με το όργανο που τους εκφράζει δεν είναι η αφετηρία αντίστοιχων απουσιών από άλλα σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν πολύ μικρό αριθμό συμπτωμάτων. Όλα τα παρακολουθούμε και την Α/θμια και τη Β/θμια και τα μικρά νήπια κι όπου θα υπάρξει ανάγκη θα υπάρξει παρέμβαση προσωπική. Δεν θέλω να ανησυχούν οι γονείς. Να μην υπάρξει πανικός. Το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό, δεν είναι ουσιαστικό. Το μεγεθύναμε με το να μην παίρνουμε αποφάσεις κινούμενοι ανάμεσα στο 5 και στο 6 (αριθμό κρουσμάτων»."




Κύριε Νομάρχη, πάλι "έγραψες" με την ανάγκη σου να βγαίνεις στην κάμερα και να δείχνεις ωραίος και χρήσιμος!!!

Να μια καλή δικαιολογία που έδωσες σε όλους αυτούς που θέλουν να κλείσουν τα σχολεία στα ορεινά χωριά ("
Σχολεία μισόκλειστα ή σχολεία που λειτουργούν με λίγα παιδιά, δεν λειτουργούν") -μην παραπονεθείς όταν, την επόμενη φορά που θα κλείσουν κάποιο σχολείο, σου "το τρίψουν στη μούρη!!!
Ξέρουμε ότι είσαι πανταχού παρών (αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν είσαι και πολύ υπέρ του "και τα πάντα πληρών"), αλλά αυτό το "
Όλα τα παρακολουθούμε...κι όπου θα υπάρξει ανάγκη θα υπάρξει παρέμβαση προσωπική", πραγματικά δεν το περίμενα. Και Νομάρχης και επιδημιολόγος και μικροβιολόγος και ΕΚΕΠΥ, αυτό πια ξεπερνάει τις προσδοκίες μου. Όλα στην συσκευασία ενός, μεγάλη μας τύχη που σε έχουμε!!!
Όσο για το τελευταίο, το "
Δεν θέλω να ανησυχούν οι γονείς. Να μην υπάρξει πανικός. Το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό, δεν είναι ουσιαστικό.", λέω να μην το σχολιάσω. Μόνο και μόνο που υποκαθιστώντας τις αρμόδιες αρχές, "πήρες το θέμα πάνω σου" και ΕΚΛΕΙΣΕΣ το σχολείο, τους έπεισες τους γονείς. Κανένας πια δεν θα ανησυχεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...