Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Η Νέα Γρίπη χτύπησε και την πόρτα της Άρτας...


«Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει», έλεγαν με σοφία οι παλαιότεροι εξ ημών και για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε πως δεν έκαναν λάθος.
Έτσι λοιπόν, παρά τις όποιες αρνητικές αναφορές και δηλώσεις αγνοίας σε τοπικό επίπεδο η πληροφορία για κρούσμα του νέου ιού Η1Ν1 στην Άρτα που από την περασμένη Παρασκευή έκανε το «γύρο» της πόλης επιβεβαιώθηκε.

Χρειάσθηκε βέβαια πολύς κόπος ώστε να διασταυρωθεί η εν λόγω πληροφορία για την οποία τελικά η Νομαρχία Άρτας, που δεν είχε ενημερωθεί καν για τέτοιο περιστατικό, έλαβε την θετική απάντηση απ΄ ευθείας από το Ερευνητικό Κέντρο για την
Προαγωγή της Υγείας (ΕΚΕΠΥ) στην Αθήνα. Το κρούσμα γρίπης επιβεβαιώθηκε σε επίχρισμα που στάλθηκε στο ΕΚΕΠΥ και αφορά σε 13χρονο παιδί.
Περισσότερα στοιχεία από το ΕΚΕΠΥ δεν δύναται να δοθούν όμως για το περιστατικό της Άρτας, η ενημέρωση από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο και τον Γενικό Διευθυντή Γ. Κολιό ήταν πως δεν νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή κανένας ασθενής από Η1Ν1.
Επιπλέον η περίπτωση αυτή του 13χρονου δεν πέρασε από το νοσοκομείο καν, διότι επίχρισμα λαμβάνουν και ιδιώτες γιατροί και ενδεχόμενα να έχει αντιμετωπιστεί το περιστατικό σε ιδιωτικό ιατρείο.

το διάβασα στο Epirus-Ellas και δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο πρέπει να υπάρχει τέτοια μυστικοπάθεια γύρω από θέματα υγείας. Σαφέστατα και πρέπει να προστατευθούν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους από τα λαίμαργα ΜΜΕ, αλλά το να αφήνεται ένα θέμα να σένεται για τόσες μέρες, κάνει χειρότερα τα πράγματα, γιατί ο κάθε "ξερόλας" του καφενείου λέει το μακρύ του και το κοντό του και ...όποιον πάρει ο Χάρος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...