Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Τελικά, πότε είχαν δίκιο;


Όσο περνάει ο καιρός, τόσο και περισσότερο μου φαίνεται ότι και τούτοι, μια από τα ίδια είναι. Σχεδιασμός στο πόδι και ανάλογα με το πώς μας "κάτσει η μπίλια" κάνουμε.
Ήξεραν από την αρχή ότι θα μιλάγαμε για "Πανδημία" και γιαυτό άλλωστε το ονόμασαν "Εθνικό Συμβούλιο
ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ Γρίπης". Δεν είναι ότι περίμεναν κάποια σποραδικά περιστατικά και τους ανατράπηκαν τα σχέδια...
Αρχικά λοιπόν είχαν πει ότι θα κλείνει ένα σχολικό τμήμα, εαν υπάρχουν 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα (στο τμήμα, όχι διάπαρτα στο σχολείο) και το υπόλοιπο σχολείο θα λειτουργεί κανονικά.

Σήμερα, δεν ξέρω γιατί και κάτω από ποιά πίεση, το άλλαξαν αυτό και αποφάσισαν "μια σχολική τάξη θα κλείνει όταν απουσιάζουν τουλάχιστον 4 μαθητές με συμπτώματα γρίπης ενώ «λουκέτο» θα μπαίνει σε όλο το σχολείο σε περίπτωση που το 1/3 των τμημάτων είναι κλειστό. Σε επίπεδο νομαρχίας, εάν το 1/3 των σχολείων είναι κλειστό, τότε όλα τα σχολεία του νομού θα αναστέλλουν προσωρινά την λειτουργία τους."

Τέρμα δηλαδή και το 6 και τα επιβεβαιωμένα. Τώρα
αρκούνε 4 μαθητές με συμπτώματα γρίπης. Αρκεί λοιπόν 4 μαθητές να έχουν συνάχι, βήχα και λίγο πυρετό, όλα τα συμπτώματα δηλαδή ενός απλού κρυολογήματος, για να κλείσει το τμήμα.
Καλά, για το άλλο το μνημειώδες, όπου "Σε επίπεδο νομαρχίας, εάν το 1/3 των σχολείων είναι κλειστό, τότε όλα τα σχολεία του νομού θα αναστέλλουν προσωρινά την λειτουργία τους.", σε αυτό δεν έχω να πω τίποτε, μένω άλαλος και τους θαυμάζω!!!

Βρε, μπας και φοβούνται μη τους μείνουνε αμανάτι τα εμβόλια και σκέφτηκαν πονηρά να ρίξουν ένα γερό ταρακούνημα, μπας και τσιμπήσει κανένας; Μπααααααααα, αυτά τα έκαναν τα λαμόγια της Ν.Δ., τώρα άλλαξαν τα πράγματα...

1 σχόλιο:

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...