Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Έχουμε το καλύτερο οδικό δίκτυο και δεν σηκώνω αντιρήσεις...

Αποφάσισα να σταματήσω τις πολλές γκρίνιες και να ατενίσω το μέλλον με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας. Τέρμα, μια καινούργια εβδομάδα ξεκινάει, το μέλλον ανοίγεται μπροστά μας αισιόδοξο (ακούω ότι ΜΑΛΛΟΝ θα πάρουμε Δώρο Χριστουγέννων) και έτσι εγκαινιάζω τη νέα μου περίοδο, όπου η πρώτη ανάρτηση της τσαγκαροΔευτέρας, θα έχει άρωμα αισιοδοξίας και πνοή ελπίδας -πώς τα λέω, ο άτιμος!!!
Λοιπόν, επειδή πολύ έχω γκρινιάξει για την κατάσταση των δρόμων στην Ελλάδα και στην Ήπειρο ειδικότερα και στο νομό Άρτας ακόμη πιο ειδικά, αναγνωρίζω το λάθος μου, τα παίρνω όλα πίσω, γιατί είδα στο Απολίτιστο Στέκι το παρακάτω θέμα. Οφείλω λοιπόν να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από τους Έλληνες αρμόδιους και να ανγνωρίσω ότι παρόλα τα λαδώματά τους και την ανικανότητά τους, κανένας τους δεν παρέλαβε από εργολάβο δρόμο σε τέτοια κατάσταση, όπως βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.


Δείτε παρακάτω τους 4 πρώτους
χειρότερους δρόμους σε Παγκόσμια κλίμακα!!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


1. Road of Death - Bolivia

Ο δρόμος στην βόρεια Yungas είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο για τους αυτοκινητιστές. Διασχίζει τις βολιβιανές Άνδεις για 70 χλμ. από το La Paz έως το Coroico. Το πιο επικίνδυνο τμήμα του δρόμου είναι σχεδόν 3.600 μέτρα και βρίσκεται σε ύψος 800 μέτρων.

Ένα μοιραίο ατύχημα συμβαίνει εκεί κάθε εβδομάδα και 100-200 άνθρωποι, χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο. Το 1995 η Inter-American Development Bank ονόμασε την διαδρομή La Paz-Coroico, "τον παγκοσμίως πιο επικίνδυνο δρόμο".

2. Η σήραγγα Guoliang στα βουνά Taihang(Κίνα)

Πρόκειται στην ουσία για ένα μονοπάτι, το οποίο έχει σκαφτεί κατά μήκος του βουνού ακολουθώντας την μορφολογία του.

Οι τοίχοι της σήραγγας είναι ανώμαλοι και υπάρχουν περισσότερα από 30 "παράθυρα" σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.

3. Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι πεζοπορίας τουριστών(Κίνα)

Το όρος Huashan, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Xian, είναι διάσημο για τους φοβερούς απότομους βράχους του. Η ανάβαση στην κορυφή γίνεται από ένα μονοπάτι, που έχει χαρακτηριστεί από τα πιο επικίνδυνα του κόσμου.

4. Ρωσικός σιβηρικός δρόμος στο Yakutsk

Είναι η επίσημη ομοσπονδιακή-κυβερνητική εθνική οδός του Yakutsk. Μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο λασπότοπο κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών και η πρόσβασή του γίνεται σε μερικά σημεία αδύνατη.Υπάρχουν επίσης και μια φήμη, που θέλει μια απόσταση 30 χλμ. της ρωσικής εθνικής οδού, να είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα.

Η αιτία που έχουν δώσει οι ειδικοί, είναι ότι υπάρχει διαρροή υπόγειων αερίων που δημιουργεί υπνηλία στους οδηγούς. Αυτή η θεωρία, ενισχύεται από τις καταθέσεις των επιζώντων, οι οποίοι δεν θυμούνται τίποτα πριν από το ατύχημα και η συμπεριφορά τους είναι σαν να είναι ναρκωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...