Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Non pasaran !!! είπε η πασιονάρια...


Η Ισπανία είχε την Ντολόρες Ιμπαρούρι, την "La Pasionaria", εμείς εδώ ας αρκεστούμε στην Αλέκα Παπαρήγα, που πρόταξε τα στήθη της και έφραξε τον δρόμο στους συνδικαλιστές, που αφού ξεπουλήθηκαν στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, πήγαιναν για να ξεκινήσουν διάλογο για το ασφαλιστικό.
Non pasaran, βροντοφώναξε η κόκκινη Αλέκα και κάλεσε τους εργαζόμενους να κηρύξουν πόλεμο στα νέα μέτρα.

Ναι, πραγματικά, ο διάλογος για το ασφαλιστικό είναι μάλλον προσχηματικός, μάλλον οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί σε κάποια τεχνοκρατικά γραφεία των Βρυξελλών. Ναι, τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν καταληστευτεί και η εισφοροδιαφυγή έχει "χτυπήσει κόκκινο".
Οι εργαζόμενοι θα υποφέρουν λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κακοδιαχείριση και την ρεμούλα των κυβερνώντων.

ΟΜΩΣ
, το να εφαρμόζεις την τακτική της "επαναστατικής γυμναστικής" δεν είναι λύση. Το να κατεβάζεις τους λεβέντες του ΠΑΜΕ και να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ τον διάλογο δεν είναι και τόσο δημοκρατικό, ή μήπως λαθεύω;

Η αυθεντική La Pasionaria παρόλο που έγινε Γενική Γραμματέας του Ισπανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, παρόλο που τιμήθηκε με το βραβείο Ειρήνης Λένιν και με το παράσημο Λένιν, δεν δίστασε να επιτεθεί δημόσια κατά του Κόκκινου Στρατού για τη σοβιετική εισβολή στην Τσεχοσλοβακία το 1968.

Για την εδώ πασιονάρια, το ρολόι σταμάτησε κάπου το 1991, όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...