Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Οι πορτοφολάδες χτυπάνε κάθε δίμηνο...









Την κήρυξη προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ τη ραδιοτηλεόραση και την ψηφιακή ΕΡΤ από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2009, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Δικαίωμά τους, με γεια τους με χαρά τους. Αλλά, θα αφαιρεθεί η ανάλογη χρέωση από τον λογαριασμό της ΔΕΗ?

Πληρώνουμε (νταβατζιλιδικα) 4 και κάτι ευρώ το μήνα, η 14 λεπτά επί 365 μέρες . Σχεδόν κάθε μήνα στην TV μας υπάρχει το επί 24ωρο γαλαζοπράσινο παγωμένο πλάνο που μας ενημερώνει (τους ηλίθιους) ότι δεν μεταδίδεται πρόγραμμα λόγω στάσης η απεργίας. Εφόσον η χρέωση είναι ανά μέρα (υπηρεσίας), ποτέ θα αφαιρεθούν οι μέρες για τις οποίες δεν έγινε παροχή υπηρεσιών?

Κύριε νέε Γενικέ Γραμματέα του Καταναλωτή , καλωσορίσατε.
Αρχίζουν τα δύσκολα.


το παραπάνω κείμενο το διάβασα στην adena και "ακουμπάει" την συνεχή και κατ' εξακολούθηση κλοπή, που μας γίνεται κάθε φορά που πληρώνουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ, κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, ακόμη και των κοινοχρήστων, της σκάλας ή της αποθήκης. Δεν έχει σημασία αν έχεις τηλεόραση, αρκεί να έχεις λάμπα!!!
Και βέβαια το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι πληρώνουμε μια "κρατική" τηλεόραση που όμως είναι στην πραγματικότητα "κυβερνητική" και λειτουργεί με "ιδιωτικά" κριτήρια, με διαφημηστικά έσοδα, με εξοργιστικούς μισθούς των μεγαλοδημοσιογράφων, με θεματολογία που πολλές φορές θυμίζει κυρά-Κατίνα, για να πιάσει, ας πούμε η κυρία Άννα του κυρίου Λάλα, τα απαραίτητα νούμερα τηλεθέασης, για να "φέρει διαφημίσεις" και να δικαιολογήσει τα γιγάντια συμβόλαια.
Και σα να μην έφταναν αυτά, να τρώμε στη μάπα και την προπαγάνδα σε κάθε δελτίο ειδήσεων, σε κάθε ενημερωτική εκπομπή.
Τέρμα, η λύση είναι μία και την είχε πει κάποτε η μακαρίτισσα η Μελίνα. Όλοι να οργανωθούμε και όπως λέμε πχ κλείνουμε τα φώτα σε όλο τον κόσμο κάποια στιγμή για να διαμαρτυρηθούμε για τον πλανήτη, να πούμε ότι αυτό το δίμηνο κανένας στην Ελλάδα, ιδιώτης ή επιχείρηση δεν θα πληρώσει το ποσό που αντιστοιχεί στην ΕΡΤ, αλλά μόνο τον υπόλοιπο λογαριασμό. Τι θα κάνουνε; Θα κόψουνε ολωνών το ρεύμα; Δεν το νομίζω, απλά οργάνωση και συγχρονισμός χρειάζεται για να δώσουμε μια γερή σπρωξιά!!!

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ φίλε καλησπέρα!
    Εκεί στην ΕΡΤ γίνεται κανονική ληστεία σε καθημερινή βάση του δημοσίου χρήματος.Είναι επιτακτική ανάγκη να επέμβει ο Εισαγγελέας ή ο ίδιος ο πρωθυπουργός.Το άρθρο "Ε(λεος) Ρ(ε) Τ(ομάρια)" γράφτηκε από τον υποφαινόμενο στην παρακάτω διεύθυνση:
    http://zeidoron.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...