Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Απίστευτα πράγματα!!! ΥΠΕΧΩΔΕ και εργολάβοι δεν τηρούνε ούτε τα προσχήματα...


Χθες στον Αμμότοπο Άρτας υπήρξε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του ΥΠΕΧΩΔΕ, της ΤΕΡΝΑ που κατασκευάζει την Ιόνια οδό, του Δημάρχου Κοσμά και των κατοίκων που από τα κτήματά τους θα περάσει (σύμφωνα με τον σχεδιασμό) ο δρόμος.
Μέχρι τώρα στα θέματα απαλλοτριώσεων ισχύει ότι "Όταν γίνεται μια απαλλοτρίωση προηγείται ο καθορισμός προσωρινής τιμής μονάδος, από το Πρωτοδικείο μετά από σχετική δικάσιμο και προβλέπεται η κατάθεση ολόκληρου του ποσού της αποζημίωσης με βάση την τιμή μονάδος προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες σε ιδιωτικές εκτάσεις."
Τώρα αυτό που πάνε να προωθήσουνε είναι
"αρχική καταβολή αντιτίμου με την μορφή ενοικίου προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες και την ολοκληρωτική αποζημίωση των εκτάσεων στο μέλλον".
Τους λένε δηλαδή, θα σας δώσουμε τώρα ΕΝΑ ευρώ το τετραγωνικό, θα ξεκινήσουμε τον δρόμο και σε ένα χρόνο θα πάρετε τα υπόλοιπα...
Με το δίκιο του ξεσπάθωσε κι ο Δήμαρχος και πριν αποχωρήσει λέγοντας κάποια ...Γαλλικά, είπε :
«Δεν μπορεί να έρχεσαι και να λες στον κόσμο αυτό, να αφήσουν τα χωράφια τους και να κόψουν τα δένδρα τους και να γκρεμίσουν τους στάβλους τους και να τους δώσεις 1 ευρώ το τετραγωνικό χωρίς να έχουν άλλους πόρους να ζήσουν για ένα χρόνο ή ακόμη περισσότερο αφού κανείς δεν τους διαβεβαιώνει ότι θα δοθούν οι αποζημιώσεις σε ένα χρόνο σίγουρα ή ότι θα γίνει σίγουρα ο δρόμος στα χρονοδιαγράμματα που αναφέρονται αυτοί. Καμία τέτοια συμφωνία και υποχώρηση. Να δοθούν οι αποζημιώσεις εξ ολοκλήρου στους κατοίκους και στο Δήμο για τις κοινοτικές εκτάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...