Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Έχω ένα ανέκδοτο που λέγεται Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων. Να το πω;


"Ο άτυχος αστυνομικός φρουρούσε άτομο που βρίσκεται στο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων" λένε από το πρωΐ στα κανάλια.
Στο μυαλό σας μπορεί να έρχονται εικόνες από αμερικάνικες ταινίες με μάρτυρες που το FBI τους έχει δώσει νέα ταυτότητα, μένουν σε άλλη πόλη, κάνουν διαφορετική εργασία κτλπ. Μάρτυρες που υπό πλήρη μυστικότητα, καταθέτουν ακόμη και χωρίς την φυσική τους παρουσία στα δικαστήρια, μέσω ενός DVD, ή μιας τηλεδιάσκεψης ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο είναι δυνατόν με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Έτσι παραμένουν ασφαλείς από όλους αυτούς που έχουν κάθε λόγο να τους κλείσουν το στόμα πριν την ενοχοποιητική κατάθεση ή να τους εκδικηθουν μετά από αυτήν. Αυτά στην Αμερική...

Εδώ, στο Ελλάντα, που κάνει ωραία ομοιοκαταληξία με το Ουγκάντα, όλη η γειτονιά ξέρει ποιός μένει πού, σε ποιά δίκη είναι μάρτυρας, τα αυτοκίνητα που τον φρουρούνε, τα ωράρια φύλαξης, τα πάντα, όλα στο φώς.



Και όταν γίνεται φυσικά η στραβή, αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι να ενημερώσουν για ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, οικογενειακές καταστάσεις και φωτογραφικά στιγμιότυπα.
Ο ίδιος ο εκλεγμένος τους Πρόεδρος, ο Σόμπολος, το πρωΐ στο MEGA έλεγε : "Εντάξει, υπάρχουνε και οι νόμοι, αλλά τέλος πάντων, προέχει η ενημέρωση του κοινού..."

Καλύτερο τρόπο, για να πείσουνε και τον πιό αφελή, να μην πάει ποτέ μάρτυρας εναντίον επικίνδυνου κακοποιού, δεν θα μπορούσανε να βρούνε οι μάγκες της Κατεχάκη, πολιτικοί και γαλονάτοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...