Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Γιορτή του Πατέρα. Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!!!


Η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου είναι αφιερωμένη στον πατέρα, είναι η Παγκόσμια ημέρα του πατέρα. Καθιερώθηκε το 1910 στην Αμερική και σιγά-σιγά εξαπλώθηκε παντού.
Δεν έχει την αίγλη της Γιορτής της Μητέρας, τα ανθοπωλεία δεν οργανώνουν ειδικά events, τα ζαχαροπλαστεία δεν έχουν ειδικά κουτιά με σοκολατάκια και είναι βέβαιο ότι και στο web δεν θα δούμε, τόσα φιογκάκια, φιλάκια, αγκαλίτσες, και best wishes όσο στην Γιορτή της Μητέρας, που πουλάει πολύ και είναι trendy.
Όμως κι εμείς οι μπαμπάδες ξενυχτήσαμε όταν το παιδί είχε βήχα, βάλαμε το ξυπνητήρι για να το θερμομετρήσουμε, περιμέναμε ατέλειωτες ώρες σε αίθουσες αναμονής παιδιάτρων.
Κι εμείς οι μπαμπάδες το ντύσαμε για να το πάμε στον Παιδικό, του σκουπίσαμε τα μάτια όταν έκλαιγε, το πήραμε αγκαλιά και με ένα φιλί το αποχαιρετήσαμε για να πάμε στη δουλειά μας.

Και με καμάρι το βλέπαμε, να μεγαλώνει, να κάνει τα πρώτα του βήματα, να μετράει μέχρι το δέκα, να λέει τα πρώτα γράμματα της αλφαβήτας.
Κάτσαμε δίπλα του και μαζί ζωγραφίσαμε κάστρα και δράκοντες και ιππότες και κόκκινα αυτοκίνητα και χρυσούς ήλιους.

Κι όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στη ζωή μας, κρύβαμε το βλέμμα μας να μην δει τις ανησυχίες μας, τα αδιέξοδά μας, την απόγνωσή μας πολλές φορές...

Ας μην έχουμε τις αβάντες ενός πολύπλοκα φτιαγμένου μητριαρχικού συστήματος, που μιλάει για "μητρικό φίλτρο", "μητρική αγκαλιά", "μητρική στοργή".
Ας είμαστε καταραμένοι στο να αντιμετωπιζόμαστε ακόμη κι από το νομικό σύστημα σαν γονείς δεύτερης κατηγορίας.
Ας υπάρχουν σύλλογοι χωρισμένων πατεράδων που παλεύουν για τα δικαιώματά τους σε μια κοινωνία που δέχεται την μάνα σαν απαραίτητη για την φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού και τον πατέρα σαν περιοδικό υποκατάστατο.
Ας συμβαίνουν όλα αυτά...

Σήμερα διάολε είναι η μέρα του Πατέρα και γι αυτό: Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!!!

2 σχόλια:

  1. Ένα σφίξιμο το έχω. Θα το θυμηθούν τα παιδιά μου; Δεν είναι και τόσο σοβαρό, αλλά, ΝΑΙ και εγώ ξενύχτησα, και εγώ δάκρυσα, και εγώ καμάρωσα...

    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στους πατεράδες. Τα παιδιά μας θα μας χρειάζονται πάντα και θα είμαστε κάπου εκεί κοντά, χωρίς να είμαστε πιεστικοί προς αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΣΤΕ:
    http://goneas.blogspot.com
    ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΤΡΙΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΑΛΛΑ
    ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ.
    ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΝΝΟΙΑ (ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ) ΕΝΩ
    ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΓΙΟΡΤΗ
    Fathers' Day = Ημέρα του πατέρα.
    Ενώ
    Fete des Peres = Γιορτή του Πατέρα
    Φέτος, θα γίνει στις 12 Ιουνίου 2011μ μεγάλη γιορτή στην Αθήνα από το ΣΥΓΑΠΑ. Πληροφορίες, στο τηλέφωνο: 6942989785

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...