Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Η πρώτη σύλληψη που σχετίζεται με το Facebook έγινε στα Χανιά

Η πρώτη σύλληψη στην Ελλάδα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσα από το δημοφιλές Facebook, έγινε χθες στα Χανιά.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χανίων συνέλαβαν έναν 22χρονο φοιτητή ύστερα από καταγγελία γυναίκας για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 22χρονος έμενε σε σπίτι που του ενοικίαζε η γυναίκα η οποία είναι αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό.
Για κάποιο λόγο ο νεαρός σταμάτησε να νοικιάζει το συγκεκριμένο σπίτι και λίγους μήνες μετά, έφτιαξε στο facebook ιστοσελίδα με το όνομα και το προφίλ της γυναίκας και ανέβαζε αποκαλυπτικές φωτογραφίες.
Εκείνη ενημερώθηκε από γνωστούς της και έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον 22χρονο, ο οποίος τώρα κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

από Ελευθεροτυπία

ΚΕΝΤΡΙ : Σίγουρα η νομοθεσία και η νομολογία θα ασχολείται όλο και περισσότερο με αδικήματα που γίνονται μέσω του web. Μπορεί η παιδεραστία και τα σεξοπορνοδιαστροφικά να τραβάνε περισσότερο την προσοχή, αλλά όπως και στην υπόλοιπη κοινωνία, έτσι και στην ηλεκτρονική μορφή της, θα έχουμε όλη την γκάμα των αδικημάτων, από τα πιό απλά, μέχρι τα πιό αποκρουστικά και πιό κτηνώδη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...