Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Η ζωή νικά τον καρκίνο. Ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού.


Ημερίδα με θέμα «Καρκίνος του Μαστού» (πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία, μελλοντικές προοπτικές), διοργανώνει αύριο το βράδυ, Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 9μ.μ. στην αίθουσα «Σκουφάς», η Ν.Α. Άρτας με την Ν.Ε. Ισότητας των Δύο Φύλων, σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρία και τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο "δικός μας", που ξεκίνησε από την ανηφόρα της οδού Τζουμέρκων και έφτασε στα ψηλότερα σκαλιά της Ογκολογίας, Dr. Δημοσθένης Σκάρλος, Ογκολόγος, Άμισθος Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δ/ντής της Β΄ Ογκολογικής κλινικής του Metropolitan Hospital και ο Dr. Χρήστος Τάτσης, Ακτινοδιαγνώστης Αναπληρωτής Διευθυντής Εργαστηρίου Ιατρικής Απεικόνισης Γ.Ν. Νοσοκομείου Άρτας.

Επειδή η πληροφόρηση είναι το πρώτο βήμα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, που σε τέτοιες παθήσεις είναι το Α και το Ω, πρέπει οι γυναίκες ιδίως να παρακολουθήσουν τις εργασίες της ημερίδας.

Εθνική αντικαρκινική πολιτική μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την ενεργητική συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας.
Με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, της επιστημονικής κοινότητας, των ανθρώπων, του πολιτισμού και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μπορούμε να πετύχουμε μία πολύ σημαντική νίκη σε έναν αγώνα που δεν σταματά ποτέ.
Μπορούμε, να μεταφέρουμε το μήνυμα της πρόληψης σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
Μπορούμε να κάνουμε το συστηματικό έλεγχο, τρόπο ζωής.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε μία κεντρική πλατφόρμα συνεργασίας με τις μη-κυβερνητικές οργανώσεις, που δίνουν το δικό τους αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου.
Μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα του Αντικαρκινικού Εράνου και να αναπτύξουμε νέες πηγές εσόδων για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...