Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

"Διοίκηση Κυβερνοχώρου" δημιουργεί το Πεντάγωνο και η NSA...


Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας συστήνει μια «Διοίκηση Κυβερνοχώρου» που θα αναλάβει την προστασία των εκατομμυρίων υπολογιστών και των χιλιάδων δικτύων του.

Η απόφαση που υπέγραψε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας προβλέπει ότι ο νέος φορέας θα υπάγεται στη Στρατηγική Διοίκηση (Stratocom) και θα έχει τον ίδιο διευθυντή με τη μυστικοπαθή Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), η οποία αναλαμβάνει επιχειρήσεις ηλεκτρονικής παρακολούθησης και υποκλοπής επικοινωνιών.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση εάν η Διοίκηση θα αναλαμβάνει και επιθετικές επιχειρήσεις. «Η Διοίκηση θα εστιαστεί στην προστασία και τη λειτουργία του υπουργείου Αμυνας και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για αυτό» περιορίστηκε να δηλώσει.

Το Πεντάγωνο διαχειρίζεται σήμερα 15.000 ηλεκτρονικά δίκτυα και περίπου 7 εκατ. υπολογιστές. Έχει παραδεχτεί ότι καταγράφει κάθε ημέρα χιλιάδες απόπειρες εντοπισμού ευάλωτων σημείων στα συστήματά του.

το διάβασα στο in.gr και δεν μου άρεσε καθόλου. Γνωστό το κόλπο: ξεκινάμε με την πρόφαση ότι κινδυνεύουμε και σιγά-σιγά απλωνόμαστε και ελέγχουμε τα πάντα...

1 σχόλιο:

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...