Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Άσε Πάνο, πούλα τα σε καναν άλλον...


"Αμφιβόλου χρησιμότητας χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης την εκδήλωση για τα μνημεία που διοργανώνει αύριο Παρασκευή, ο Σύλλογος "Πολιτών Παρέμβαση" για το Κάστρο και τα Μνημεία της Άρτας και για την εγκατάλειψή τους, τονίζοντας ότι αν και κλήθηκε δεν μπορεί να συμμετάσχει σε εκδήλωση πολυποίκιλων σκοπιμοτήτων και μάλιστα λίγες ώρες πριν τις ευρωεκλογές.
Στην επιστολή που απέστειλε προς τα μέλη του Συλλόγου ο κ. Οικονομίδης αποκαλύπτει ότι ενημερώθηκε σχετικά πως ο "φάκελος αιτημάτων" που είχε ενεχειρίσει στον Πρωθυπουργό έχει διαβιβαστεί στον υπουργό Πολιτισμού και σύντομα θα υπάρξει απάντηση".


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης που προσκλήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση της 5ης Ιουνίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Άρτας «Πολιτών Παρέμβαση» σχετικά με τα μνημεία της πόλης μας, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Προς:
Μέλη Δ.Σ. Συλλόγου
«Πολιτών Παρέμβαση»

Αγαπητοί φίλοι,
ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στην εκδήλωσή σας. Μολονότι χαρακτηρίζετε χρήσιμη την παρουσία μου, πρέπει εξ αρχής να δηλώσω ότι δεν θα μπορέσω να παραστώ.
Θεωρώ ότι η συμμετοχή του Δημάρχου, της Δημοτικής Αρχής και εν γένει εκπροσώπων θεσμικών φορέων σε εκδηλώσεις που πολλοί συμπολίτες μας τις σχετίζουν με πολυποίκιλες σκοπιμότητες και μάλιστα μόλις λίγες ώρες πριν τις ευρωεκλογές, θα αποτελούσε ατόπημα.
Η άποψή μου είναι ότι τέτοιες εκδηλώσεις σε τέτοιες συγκυρίες- όποιο στόχο και αν έχουν- μάλλον ζημία παρά όφελος προκαλούν στη δηλωθείσα ή τη σκοπούμενη επιδίωξη.
Πιστεύω τέλος ότι ο αγώνας για την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των μνημείων μας πρέπει να είναι διαρκής και δίχως στοιχεία φιεστών.
Να σας ενημερώσω δε, ότι από το Γραφείο του Πρωθυπουργού και σε απάντηση του υποβληθέντος υπομνήματός μας, λάβαμε απάντηση ότι ο σχετικός φάκελος ήδη έχει διαβιβαστεί στον υπουργό Πολιτισμού και ότι το προσεχές διάστημα θα ενημερωθούμε επί των αιτημάτων που βεβαίως αφορούν την:
• επαναπόδοση του κάστρου στους αρτινούς Δημότες,
•παραχώρηση- κατά κυριότητα- του οικοπέδου του πρώην Στρατοπέδου Παπακώστα
•εξασφάλιση ετήσιας σταθερής χρηματοδότησης για τη λειτουργία της Δημοτικής μας Πινακοθήκης.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Άρτας

Πάνος Οικονομίδης


Εγώ θέλω να προσθέσω ότι :

-Η εκδήλωση του Συλλόγου γίνεται γιατί ΟΛΕΣ οι μέχρι τώρα κινήσεις για Κάστρο, Μνημεία κτλπ, κατάληξαν στο καλάθι των αχρήστων ΚΑΙ του Καραμανλή.

-Στην κομματική φιέστα-ομιλία του Καραμανλή ο Δήμαρχος πήγε μαζί με την γραμματέα του και μια ανθοδέσμη και έμεινε να παρακολουθήσει την ομιλία.





Προφανώς η κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. δεν σχετίζεται με πολυποίκιλες σκοπιμότητες, αλλά μόνο με την εκλογική νίκη της Ν.Δ., δεν έγινε λίγες ώρες, αλλά λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές και άρα η συμμετοχή του Δημάρχου δεν αποτελεί ατόπημα...

Και για να σας μπερδέψω τελείως, ο Πάνος ο Οικονομίδης ΔΕΝ είναι γαλάζιος Δήμαρχος, αλλά εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο επέστρεψε, αφού πρώτα το κατάχεσε, βρίζοντας τους νυν συντρόφους του σαν κλέφτες και λωποδύτες, την εποχή που ήταν στο ΔΗΚΚΙ.

Και γιατί τότε όλα αυτά; Εμ, εδώ σε θέλω κάβουρα, γιατί ο Σύλλογος όταν πάγαινε με τα νερά του Πάνου ήταν καλός κι άγιος και διεκδικητικός κι απ' όλα του, αλλά όταν οι άνθρωποι βαρέθηκαν το καπέλωμα και άρχισαν οι μπηχτές και βγήκαν τα μαχαίρια, τότε πήγε περίπατο και η αρμονική συνεργασία και οι κοινές διεκδικήσεις...

Αμφιβόλου χρησιμότητας είσαι εσύ Δήμαρχε κι αυτοί που ανέχονται ακόμα το δούλεμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...