Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Όλη η αλήθεια για το κρούσμα της γρίπης στα Γιάννενα


Δεν είναι φήμες, όσα κυκλοφορούν σε διάφορα δημοσιογραφικά γραφεία για επιβεβαιωμένο κρούσμα της γρίπης των χοίρων. Απλά τα όσα γράφονται σε διάφορα sites δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι πως ο ασθενής –ένας ηλικιωμένος άνδρας- έφτασε από την Αμερική και εισήχθη στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα την Τρίτη 16 Ιουνίου. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για αντιμετώπιση ειδικών λοιμώξεων για την δημιουργία τέτοιου περιστατικού.
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 17 Ιουνίου, ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων , όπου υπάρχουν δυο θάλαμοι για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και του παρασχέθηκε η προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή και είναι εκτός κινδύνου. Μάλιστα από σήμερα συνεχίζει να λαμβάνει την αγωγή στο σπίτι του.
Με τις διαστάσεις που έχει λάβει η νόσος, είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθούν κρούσματα και στην περιοχή μας. Δεν θα πρέπει να σπέρνουμε πανικό στον κόσμο!!!
Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως αρμόδιοι για να ανακοινώσουν το κρούσμα είναι τόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο έχει ήδη ενημερωθεί από την Τρίτη 16 Ιουνίου, όσο και το Υπουργείο Υγείας και όχι οι διοικήσεις των τοπικών νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...