Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Πώς αλλάζουν οι καιροί... (ευτυχώς)


Διαβάζω ότι από τις 7 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, δώδεκα μαθητές της Β΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας, συνοδευόμενοι από τέσσερις καθηγητές, θα ταξιδέψουν στο Παρίσι, για επίσκεψη εργασίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius για Πολυμερή Σύμπραξη με άλλα έξι σχολεία χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Αρτινή αποστολή θα συναντηθεί στη Γαλλική πρωτεύουσα με καθηγητές και μαθητές από σχολεία της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας και της Ισπανίας. Το θέμα του προγράμματος είναι «Η γυναίκα του σήμερα και του χθες, εδώ και αλλού, στην παράδοση και στη σύγχρονη εποχή».



Με λίγο παράπονο, για να πω την αλήθεια, θυμήθηκα ότι οι δικές μας εκπαιδευτικές εκδρομές εξαντλούνταν σε μονοήμερη επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας στην Κορωνησία, όπου παίρναμε σε αλουμινόχαρτο τα κεφτεδάκια της μαμάς, ή στο εργοστάσιο της ΒΙΚΗ, όπου μας δώριζαν αναμνηστικό παριζάκι, ή στο εργοστάσιο της ΙΟΝ, όπου μας δώριζαν αναμνηστικές σοκολάτες, ή στο χυμοποιείο της ΚΟΝΖΑΚ, όπου μας δώριζαν αναμνηστικούς χυμούς... Πω-πω, μάλλον πείνασα μεσημεριάτικα.
Τώρα τα παιδιά συμμετέχουν σε 6ήμερη επίσκεψη εργασίας στο Παρίσι. Χαίρομαι για λογαριασμό τους και μακάρι να πάνε για να δούνε, να ακούσουν και να μάθουνε αλληλεπιδρώντας με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες και όχι μόνο για να χαζολογήσουν και για καμάκι -
μετά το ωράριο εργασίας, όχι απλά επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται!!!
Ποιός μπορεί άλλωστε να αντισταθεί στην ερωτική ατμόσφαιρα στο γιορτινά στολισμένο Παρίσι...

1 σχόλιο:

  1. Καλά το λές: (ευτυχώς)!!!
    Ανακούφιση, αλλά και αυτή η υφέρπουσα ζήλια που δε μ'αφίνει...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...