Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις...


"Η ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο είναι σαν την Αριστερά στην πολιτική. Μονίμως κατακερματισμένη, διαχρονικά πληγωμένη, βιωματικά συμπλεγματική,αθεράπευτα εσωστρεφής.
Τρέφεται απο τον ελάσσονα ρόλο της στο περιθώριο, ζει γι' αυτόν, παράγει τα -όμετρα (ποιος είναι πιο ΑΕΚ, ή αντιστοίχως πιο Αριστερά, απο τον άλλον), έχει το χάρισμα να επινοεί τον εξωτερικό εχθρό που συνωμοτεί, απο τη διαιτησία έως τον ιμπεριαλισμό, ή την ίδια στιγμή να ενοχοποιεί το εσωτερικό εξιλαστήριο θύμα και να ορμά καταπάνω του για να του σκίσει τις σάρκες.
Και να ξεβολεύεται χαρακτηριστικά όποτε της συμβαίνει η ατυχία, σπανίως να περνά στο προσκήνιο και να γεννά ρεύμα ελπίδας και προοπτικής που δυνητικά οδηγεί σε συμμετοχή στην εξουσία. Αυτό είναι ξένο περιβάλλον, άλλη ατμόσφαιρα , διαφορετικός αέρας, "δεν αντέχεται".
Και ακριβώς εκεί, επέρχεται ο πλήρης αποσυντονισμός. Στην ελληνική Αριστερά έχει πάρει καμιά εξηνταπενταριά χρόνια, για να είναι ακόμη συζήτηση και τριβή εάν καλώς ή όχι, παρέδωσαν τα όπλα το '45 στη Βάρκιζα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, έτσι όπως το βλέπω ,στην ΑΕΚ θα τραβήξει έως περίπου το 2050 η ζύμωση για την "κίτρινη" πενταετία 2004-2009. Τι καλό έκανε, τι κακό έκανε.
Εν τω μεταξύ, ενώ η ζύμωση μόλις άρχισε, ένας φίλος που ακόμη έχει το κουράγιο ...να τα μετρά, μου υπενθύμισε χθές το μεσημέρι ότι η ΑΕΚ φέτος έδωσε 24 αγώνες σε Πρωτάθλημα,Κύπελλο, Ευρώπη και έχασε τους 12. Πενήντα τοις εκατό. Θέλει, όσο να πείς, ταλέντο.
Ευτυχώς δηλαδή, να λέμε, που ακόμη υπάρχει ένας πρόχειρος ΝΤΕΜΗΣ να φταίει για όλα. Εάν δεν υπήρχε, θα ήταν ζωτική ανάγκη να επινοηθεί."

Μου το έστειλε ο φίλος Listonplace από την Κέρκυρα, που απ' ότι φαίνεται ξέρει ότι είμαι φίλος, χωρίς όμως να είμαι οπαδός του κιτρινόμαυρου δικέφαλου.
Δυστυχώς όμως και ο Ντέμης έκανε ολέθρια λάθη, μάλλον από απειρία, από κακό υπολογισμό ή από κακούς συμβούλους. Το να δίνεις ένα σκασμό λεφτά στον Φοίβο και στις εταιρείες διανομής, για να προωθηθεί ένας καινούργιος ύμνος είναι ένα πολύ μικρό πράγμα μεν
σε σύγκριση με τα γιγάντια εγκλήματα και το φαγοπότι των προηγούμενων, αλλά δείχνει την αφελή θεώρηση κάποιων θεμάτων. Όπως βλέπετε, δεν αφήνω καμιά μομφή για πιθανότητα έμμεσης προβολής της Δέσποινας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...