Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ένα ισπανικό site με ελληνικό μεγαλείο!!!


(Κάντε κλικ στην εικόνα και διαβάστε 3 θέματα της διεθνούς ειδησεογραφίας. Η σύγκρουση βορειοκορεατικών και νοτιοκορεατικών ναυτικών δυνάμεων. Ο κατασκευαστής όπλων Καλάσνικωφ έφθασε τα ενενήντα χρόνια. Οι Μεξικανοί ζητούν κυανόκρανους.)

Επισκεφτείτε το καταπληκτικό site του Χουάν Κοντέρχ, του Ισπανού καθηγητή, που ονομάζεται Akropolis World News.
(Για να φτάσετε στα αρχαία Ελληνικά αρκεί να φτάσετε μέχρι στο καθεαυτό κείμενο της είδησης).


Για την ιστοσελίδα με το δελτίο ειδήσεων στα αρχαία ελληνικά, ο καθηγητής Κοντέρχ μας αναφέρει ότι αποφάσισε να προβεί στη δημιουργία της, καθώς είχε διαπιστώσει ότι υπήρχαν τρεις διαδικτυακοί τόποι με ειδήσεις στα λατινικά, αλλά κανένας στα αρχαία ελληνικά.

Ο Χουάν Κοντέρχ δεν μιλά νέα ελληνικά και όταν επισκέπτεται την Ελλάδα μιλά αργά στα αρχαία ελληνικά σε όσους συναναστρέφεται και αυτοί, όπως μας είπε, το βρίσκουν διασκεδαστικό. Μας υπόσχεται ότι κάποια μέρα θα μάθει νέα ελληνικά, σημειώνει, όμως, ότι δεν έχει καμιά επαφή με ελληνικά πανεπιστήμια.

ΚΕΝΤΡΙ: Αυτή την είδηση την διάβασα σε πολλά blogs και την φωτό την έκανα copy-paste από τον Θάνο.
Θα ήθελα να πω στον Ισπανό καθηγητή, ότι μόνο ένας ξένος που αγαπάει την Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο έργο, γιατί οι ντόπιοι καθηγητές ασχολούνται περισσότερο με την έδρα τους (και την καθηγητική, αλλά και με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου) και με τα κονδύλια των διαφόρων προγραμμάτων.
Ας μην στεναχωριέται που δεν μιλάει τα νέα ελληνικά, γιατί ούτε οι ιθαγενείς τα μιλάνε και ας με ακούσει στην συμβουλή μου: να συνεχίσει να μην έχει καμμιά επαφή με ελληνικά πανεπιστήμια, γιατί μόνο έτσι δεν θα ξεχάσει και αυτά που γνωρίζει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...