Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Το Λεξικό της Ελληνικής Χλωρίδας


Σπάνια ενδημικά φυτά της πλούσιας ελληνικής χλωρίδας, που δεν είχαν έως τώρα εικονογραφηθεί, περιλαμβάνει η πολυτελής έκδοση "Ελληνικά αγριολούλουδα" που επανακυκλοφορεί εμπλουτισμένη μετά από 40 χρόνια, από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τις εκδόσεις "Μίλητος".
Ο συλλεκτικός αυτός τόμος, με 130 ζωγραφικά έργα ελληνικών αγριολούλουδων που υπογράφει η ίδια η Νίκη Γουλανδρή, διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Στόχος της έκδοσης -όπως είπε η κ. Γουλανδρή κατά την παρουσίαση του τόμου– είναι να καταστήσει τον αναγνώστη, κοινωνό της ανάγκης προστασίας της ελληνικής φύσης.


Το διάβασα στον Γιώργο και σκέφτηκα ότι θα ήταν ένα πολύ ωραίο δώρο για τις γιορτές. Αρκεί να μην κάνει ένα σκασμό λεφτά, γιατί τι να πρωτοπάρεις...

1 σχόλιο:

  1. Κυκλοφορεί από εκδόσεις Μίλητος, έχει 254 σελίδες και η τιμή εκδότη είναι 120 ευρώ. Βεβαίως στα internetικά βιβλιοπωλεία μπορεί να βρεθεί και ελαφρώς φθηνότερα.
    Παραμένει, παρά τη τσουχτερή τιμή, ένα εξαιρετικό βιβλίο και ένα εξαιρετικό δώρο. Πάντως, μέρες που είναι, αν προγραμματίζουμε να χαρίσουμε βιβλία, να σκεφτούμε τα βιβλιοπωλεία της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...