Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Εσείς πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα;

Παλιότερα το κύριο αίτημα των αγροτών του κάμπου της Άρτας ήταν η καταβολή αποζημίωσης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (πάγος, χαλάζι) και λόγω ακαρπίας.
Φέτος όμως και στα πορτοκάλια, όπως και στα ακτινίδια, η παραγωγή είναι πολύ μεγάλη και οι έμποροι, εκμεταλευόμενοι την υπερπροσφορά, αλλά και την ανάγκη των καλλιεργητών να πουλήσουν και να εισπράξουν κάτι, γιατί είναι καταχρεωμένοι, ρίχνουν πολύ χαμηλά τις τιμές, εκβιάζοντας έμμεσα τους αγρότες "ή παίρνετε τα ψίχουλα που σας δίνουμε ή τα πορτοκάλια σας θα σαπίσουν στο χώμα"...



Έτσι, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας έστειλε επιστολή, που απευθύνεται προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή και τον Υφυπουργό Μιχάλη Καχριμάκη και κοινοποιείται στους βουλευτές του Νομού Δημ. Τσιρώνη, Π. Στασινό και Κ. Παπασιώζο, και λέει τα εξής:

«Κυρία Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ,

Με σημερινή ομόφωνη απόφαση της Ομάδας Παραγωγών Άρτας, σας γνωρίζουμε ότι ο νομός μας κατά την εφετινή καλλιεργητική περίοδο 2009-2010 έχει υπερπαραγωγή εσπεριδοειδών για πρώτη φορά ύστερα από τον καταστροφικό παγετό του 2004.
Διαβλέπουμε όμως ότι η διάθεση τους στο σύνολο της παραγωγής θα είναι πολλή δύσκολη μέχρι αδύνατη.

Γι’ αυτό θα σας παρακαλούσαμε να κάνετε ότι πρέπει, προκειμένου να υπάρξει διάθεση πορτοκαλιών με ενεργοποίηση προγραμμάτων για δωρεάν διανομή, όπως διάθεση σε σχολεία, Νοσοκομεία, πολύτεκνους, άπορους, στρατό κ.λ.π.

Θα επιτευχθεί έτσι διπλός στόχος:

α) θα ενισχυθεί η διάθεση πορτοκαλιών και

β) θα βοηθηθεί η αντιμετώπιση της γρίπης με την υψηλή περιεκτικότητα βιταμινών C που περιέχουν τα εσπεριδοειδή».

Την θυμάστε την παλιά διαφήμιση; "Εσείς πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα;"...

2 σχόλια:

  1. Συγνώμη Κεντρί, αλλά το σχόλιο -παρότι δεν αφορά σε βουλευτές που αναφέρονται στην ανάρτησή σου, για τους οποίους δεν έχω τη παραμικρή γνώση, γνώμη, ούτε καν υποψία- βρίθει κακεντρέχειας:
    "Εσείς, από πόσους χονδρέμπορους υποστηριχθήκατε στις πρόσφατες εκλογές;"
    Στη θέση του "χονδρεμπόρους" μπορείτε άφοβα να τοποθετείσετε τη λέξη "εργολάβους".
    Και πάλι συγνώμη αλλά θα έσκαγα αν δεν τό' γραφα... και δε θα σκάσω καθόλου αν κοπεί το σχόλιο, βεβαίως-βεβαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιό σου είναι απαράδεκτο, γιατί είναι γνωστό ότι κανένας πολιτικός δεν απαξιώνει τον θεσμικό του ρόλο με το να δέχεται ύποπτες "στηρίξεις" από εργολάβους και λοιπούς διαπλεκόμενους.
    Γιαυτό, κανονικά θα έπρεπε να κόψω το σχόλιό σου, επειδή είναι κατάφωρα υβριστικό όχι μόνο για τους πολιτικούς, αλλά και για την κοινωνία γενικότερα.
    Όμως, λόγω της ημέρας (όλοι μου λένε ότι γράφω κουλά και τους κούφανα...), αποφάσισα να κάνω μια εξαίρεση και να επιτρέψω την δημοσίευση αυτού του εξωπραγματικού και κατάφωρα υβριστικού σχολίου.
    Ντρέπομαι για λογαριασμό σου για τον τρόπο που σκέφτεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...