Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Μια ληστεία αλά Λουΐ ντε Φινές!!!

Όπως σας είχα τάξει σε προηγούμενη ανάρτηση, αυτή η ληστεία της προηγούμενης Τετάρτης, στην ΑΤΕ στο Κομπότι της Άρτας, όπου συνέλαβαν τους δράστες, έχει πολύ πλάκα, αν την "φιλοσοφήσεις" λίγο... Και ευτυχώς, δεν σημειώθηκε κανένα παρατράγουδο, έτσι μπορούμε να την δούμε κι από άλλη σκοπιά...
α)
ο ληστής που ήταν από την Εύβοια, ήταν ήδη γνωστός στο Πανελλήνιο, επειδή πρόκειται για τον 35χρονο ο οποίος πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε δραπετεύσει από τα κρατητήρια που είχε οδηγηθεί έπειτα από τη ληστεία που είχε διαπράξει στο στρατόπεδο Πεζοναυτών στην Χαλκίδα, από όπου είχε κλέψει ένα Hammer!!! Τσάκισε κάμποσα παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατά την καταδίωξη, πριν τον πιάσουν. Είχε μόλις αποφυλακιστεί, πριν από 4 μήνες για την ακρίβεια...
β)
μετά την ληστεία, πρισπάθησαν να ξεφύγουν προς Αιτωλοακαρνανία, όπου σε απόσταση 4 χλμ. από το Κομπότι, στο χωριό Συκούλα, υπάρχει φυλάκιο, μόνιμα επαδρωμένο με πάνοπλους συνοριοφύλακες. Σε εκείνο το σημείο, όπου κυριολεκτικά είναι μια στενωπός, με βράχια από την μιά πλευρά και χωράφια από την άλλη, δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής, εκτός αν παρατήσεις το αυτοκίνητο και αρχίσεις να τρέχεις μέσα στις πορτοκαλιές!!!
γ)
στην καταδίωξη από την Τράπεζα μέχρι την Συκούλα, συμμετείχαν και Κομποταίοι πολίτες, άλλοι λένε με ένα, άλλοι λένε με δύο ΙΧ., που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο των ληστών και κατεύθυναν με κινητό τις κινήσεις της Αστυνομίας!!!
Οι ληστές, όταν είδαν τα ζόρια, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουνε, πέταξαν την τσάντα με τα χρήματα (η αστυνομία πρώτα τα υπολόγισε σε 30.000 ευρώ, μετά είπε 23.500 ευρώ), τα οποία παραμένουν άφαντα.
Δηλαδή, στην απεραντοσύνη των 4 χλμ και με ένα τουλάχιστον ΙΧ πίσω τους, η τσάντα έβγαλε φτερά και εξαφανίστηκε... Ελπίζω οι απόγονοι του Νικόλαου Σκουφά, του ιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας, εκτός από ατρόμητοι να μην αποδείχτηκαν και πολυμήχανοι, σαν τον ηρωικό πρόγονό τους!!!
δ)
μετά που τους έπιασαν, το αυτοκίνητό τους, μια BMW μεταφέρθηκε για έλεγχο στην αστυνομία, όπου βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης (έτσι ίσως δικαιολογούνται οι χαζογκάφες των ληστών, ήταν "φτιαγμένοι" οι άνθρωποι)... Εκτός από την κόκα όμως βρέθηκαν και πολλά ετερόκλητα και περίεργα πράγματα, από ταμπέλες που διαφήμιζαν εταιρεία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, μέχρι μεγάλες ποσότητες από πλαστά cd και πένες (κοντυλοφόροι) σε συσκευασίες δώρων... Ήταν σα να έψαχναν αυτοκίνητο Νιγηριανού μετανάστη, που κάνει και τον εμπορικό αντιπρόσωπο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...