Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Πρόσεχε τι λες, αλλά περισσότερο πρόσεχε τι γράφεις...

Αυτό που έγραψα στην επικεφαλίδα θα μπορούσε να το είχε πει ο Κομφούκιος, έτσι κι αλλιώς πρόκειται για διαχρονική αλήθεια. Αν δεν το είπε αυτός, τότε σίγουρα κάποιος άλλος "μεγάλος" το είπε, αλλιώς το πατεντάρω και από σήμερα το κάνω moto μου.


Και για να σας το αποδείξω πόσο το εννοώ, θα σας κάνω δυο αυθόρμητες ειλικρινείς δηλώσεις, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου:

a) Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η καλύτερη κυβέρνηση που έχει περάσει από τη χώρα, με στελέχη αφοσιωμένα στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας. Μια νέα εποχή διαφάνειας και αξιοκρατίας ξεκινάει...


b) Η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. θα είναι η καλύτερη κυβέρνηση που έχει περάσει από τη χώρα, με στελέχη αφοσιωμένα στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας. Μια νέα εποχή διαφάνειας και αξιοκρατίας θα ξεκινήσει...


Είδατε πώς το έμαθα το μάθημά μου; Όχι σαν τον κακόμοιρο τον Κουτούπη, που ξεσάλωσε στο Facebook, βγάζοντας το άχτι του!!!

Ωραίο δώρο του φύλαγε η μοίρα τις μέρες της γιορτής του (Αντρέα τον λένε). Τον έκανε για μια μέρα να νοιώσει ότι τα όνειρά του εκπληρώνονται και μετά, με μια σφαλιάρα σαν αυτά που μόνο η ζωή ξέρει να δίνει, τον έστειλε στη γωνία, τιμωρία στο ένα πόδι και να γράψει χίλιες φορές στον πίνακα την φράση: "Δεν θα ξαναγράψω μ@κ@κίες" !!!

3 σχόλια:

  1. Φίλε μου σε προλάβανε...Έχουν πει το εξής:

    scripta manent verba volant

    Ξέρεις πόσες φορές και εγώ έχω σκεφτεί πράγματα που τα έχουν πει διάσημοι???Άστα να πάνε...Είναι αυτό που λέω... Ανακάλυψαν τα εύκολα και για εμάς μείναν τα δύσκολα... :) :)


    Πολύ καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, όπως καταλαβαίνεις κι εσύ, η ανάρτηση δεν μπήκε για να κατοχυρώσω τα πνευματικά δικαιώματα μιας φράσης, αλλά για να "ΚΕΝΤΡΙσω" μια διαδικασία, που όταν μένει τυπολατρικά τεχνοκρατική, κινδυνεύει να αυτογελοιοποιηθεί.
    Και αφού σου αρέσουν οι αρχαίες παροιμίες, πάρε και μια ελληνική (δεν κάνω τον ξερόλα, σήμερα την ανακάλυψα, μετά το σχόλιό σου ;)) "ἡ μὲν χεὶρ ἡ γράψασα σήψεται τάφῳ, γραφὴ δὲ μένει εἰς χρόνους πληρεστάτους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ προτείνω η επόμενη πρόσκληση για Γραμματείς και Συμβούλους να γίνει στο facebook, μαζί με φανερή υποβολή υποψηφιοτήτων.
    Όχι τίποτε άλλο αλλά για να υπάρχει άμεση πληροφόρηση...
    Μήπως θυμάστε την άλλη στον Καναδά που έχασε την αποζημίωση από την ασφαλιστική για βαριά κατάθλιψη, επειδή βρήκαν φωτογραφίες της στο facebook που φαινόταν χαμογελαστή ???
    Ή να πω για κάποιον άλλο στις ΗΠΑ που κατηγορείτο για φόνο και απαλλάχθηκε από το δικαστήριο γιατί απέδειξε ότι την ώρα του φόνου ανέβασε post στο facebook.
    Μήπως εντέλει φιλοδοξείτε όλοι να ζείτε μέσα στο facebook μία ζωή που δεν μπορείτε να ζείτε στην πραγματικότητα? Μήπως το facebook τελικά τείνει να γίνει το αντίδοτο της σύγχρονης μοναξιάς? Εντέλει, αυτό είναι το μεγάλο κόλπο της αντίληψης του ανθρώπου για την κοινωνία? να μπορεί να βλέπει πολλά χαμογελαστά προσωπάκια να περιστοιχίζουν το δικό του?
    Κι αν εντέλει έτσι είναι, τότε μήπως αρχίζει να βγάζει και τα σώψυχά του σε κάθε ευκαιρία?
    Ξέχασε, όμως, ότι το facebook είναι μία μηχανή που θυμάται τα πάντα. Αν ζεις τη ζωή σου εκεί μέσα, τότε η ζωή σου έχει αποτύπωμα (trail) που δεν πρόκειται να σε εγκαταλείψει ποτέ. Το στίγμα της φυλακής ίσως να είναι λιγότερο επίμονο και οδυνηρό από αυτό τον επαίσχυντο σχεδιασμό παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Και μη μου πεις για νόμους: τους υπερκαλύπτουν με ένα κλικ του ποντικιού που θα πατήσεις στο κουτάκι περί συμφωνίας την ώρα που θα ξεκινήσεις για να γραφτείς (ακριβώς τότε που μάλλον διατηρείς όλη την άγνοια γι' αυτό που πας να κάνεις).
    Εντέλει τρέχουν όλοι στα χέρια του μεγάλου αδελφού και μάλιστα εθελοντικά, χωρίς καμία επιβολή, χωρίς κανένας να τους το επιβάλει δια της βίας.
    Άιντε όλοι θύματα του facebook...
    Εγώ πάντως εκεί μέσα δεν πατάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...