Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ένα βήμα πιο κοντά στον Όργουελ...

Η είδηση είναι δυνητικά από τις πιο επικίνδυνες έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό και την διάβασα στο in.gr.
Συνέβη στην Ιταλία και δεν θέλω να κάνω κανένα παραπάνω σχόλιο, όποιος έχει δυό δράμια μυαλό, καταλαβαίνει τι σκοτεινοί δρόμοι ανοίγονται"...


"Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, δικαστήριο στην Ιταλία μείωσε την ποινή φυλάκισης ενός Αλγερινού, που είχε καταδικαστεί για φόνο, επειδή έφερε γονίδια τα οποία έχουν συνδεθεί με βίαιη συμπεριφορά. Όμως πολλοί ανεξάρτητοι ειδικοί αμφισβητούν την επιστημονική ορθότητα της απόφασης.



Ο καταδικασθείς Αμπντελμαλέκ Μπαγιού, Αλγερινός που ζει στην Ιταλία από το 1993, ομολόγησε το 2007 ότι μαχαίρωσε και σκότωσε έναν άνδρα στις 10 Μαρτίου, επειδή τον προσέβαλε για το παραδοσιακό αλγερινό μακιγιάζ που φορούσε.

Πρωτοδίκως, η ψυχική πάθηση από την οποία έπασχε ο Μπαγιού την περίοδο που εκτέλεσε το έγκλημα αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό, και η ποινή καθορίστηκε σε κάθειρξη 9 ετών και δύο μηνών -περίπου τρία χρόνια λιγότερο από ό,τι θα ήταν αν ο ένοχος ήταν ψυχικά υγιής.

Όταν η υπόθεση έφτασε στο εφετείο της Τριέστης, ο δικαστής Πιέρ Βαλέριο Ρεϊνότι ζήτησε από τους εγκληματολόγους νέα, ανεξάρτητη ψυχιατρική έκθεση.

Για τις ανάγκες της νέας έκθεσης, η ομάδα του Πιέτρο Πιετριένι, μοριακού νευροεπιστήμονα στο Πανεπιστήμιο της Πίσα, εντόπισε ανωμαλίες σε τομογραφίες του εγκεφάλου του Μπαγιού, και διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος φέρει πέντε γονιδιακές ποικιλίες που έχουν συνδεθεί με την επιθετικότητα.



Το σημαντικότερο από τα γονίδια αυτά είναι το γονίδιο της Οξειδάσης Α των Μονοαμινών (ΜΑΟΑ). Μελέτη του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου το 2002 έδειχνε ότι η υπολειτουργία του γονιδίου της MAOA συνδέεται με επιθετική συμπεριφορά και τάση για εγκληματικότητα μεταξύ αγοριών που έχουν υποστεί κακομεταχείριση.

Η έκθεση των επιστημόνων κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο Μπαγιού είναι γενετικά προδιατεθειμένος να αντιδρά βίαια όταν δεχθεί κάποια πρόκληση.

Αποδεχόμενη το πόρισμα, ο δικαστής μείωσε την ποινή φυλάκισης κατά ακόμα ένα έτος."

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...